avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru mostenire ce acte trebuie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru mostenire ce acte trebuie?

Buna,ma numesc Anamaria.Tata este decedat de 8 ani,iar mama vrea sa faca mostenirea,suntem 5 frati din care 3 au renuntat la mostenire,am ramas eu si fratele meu si mama vrea sa ne imparta noua.Eu si fratele meu, suntem obligati sa renuntam in favoarea mamei pentru ca mama sa ne poata da noua,sau ea poate sa ne de-ie direct fara ca noi sa renuntam?Este vorba de 1hectar de teren impreuna cu o casa si grajd,casa fiind pe o parte si grajdul pe cealalta parte curtea fiind pe mijloc,imparteala exact la doi,casa si jumatate de teren fratelui meu si grajdul tot cu o jumatate de teren mie,terenul fiind impreuna cu casa toata suprafata de 1 hectar.Astept sa imi raspunde-ti.Multumesc

Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 13:59, 12 Noiembrie 2015
Mergeti la un notariat de la ultimul domiciliu al defunctului dvs. tata, cereti dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui (va trebuie acte de stare civila a tuturor mostenitorilor, actul de deces al tatalui dvs., actul de proprietate a bunurilor lasate de tatal dvs. mostenire, certificate de rol fiscal, martori etc); astfel, vi se va elibera certificatul de mostenitor decat celor care acceptati mostenirea, partea celorlalti care renunta la mostenirea tatalui dvs.revenind celorlalti mostenitori acceptanti! Va vor spune mai multe detalii cei de la Notariat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație ... Fiecare pe limba lui Fiecare pe limba lui Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație la.notar de renunțare la partea sa din mostenire (casa) ce i se cuvenea de la mama noastra, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, refuz semnatura Ema81 Ema81 Buna dimineata! Suntem doua surori si un frate, tatal a murit anul acesta, a mai ramas doar mama. Una dintre surori vrea sa se mute cu mama sa o ingrijeasca ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire asupra casei parintilor Elyza24 Elyza24 Am nevoie neaparat de un raspuns pentru urmatoarea problema. Tatal meu si-a intretinut parintii, pe bunicii mei, si a fost alaturi de ei cat au trait, casa ... (vezi toată discuția)