avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara, scuzati-mi ipocrizia, dar fiind plecata demult din Romania asi avea o intrebare si bineinteles astept un raspuns legal si juridic.
Tatal meu acum la virsta de 70 de ani este mostenitorul unui teren intravilan. Eu sint singura la parinti si mama mea a murit acum 8 ani.Unicul frate al tatalui meu a murit si el acum citiva ani si a lasat in urma sotia si 2 copii. Intrebarea mea este in ce mod legal se imparte acum intre urmasi acest 2,5 ha de teren? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:38, 3 Noiembrie 2009
Stimata doamna Marcela Pop,

Inteleg ca terenul despre care faceti vorbire a apartinut parintilor tatalui dvs, dupa care inca nu s-a dezbatut succesiunea, tatal dvs nefiind unicul mostenitor. Prin urmare, terenul se va imparti in cote egale de 1/2 intre tatal dvs, pe de o parte, si mostenitorii fratelui tatalui (sotia supravietuitoare si cei doi copii), pe de alta parte.
Succes!
Pe cine mosteneste tatal?Pe bunicul dvs? Daca e asa atunci tatal dvs. ia 1/2 si copiii fratelui tatalui dvs- 1/2, adica 1/4 fiecare(prin reprezentare). Reprezentarea nu opereaza si in cazul sotului supravietuitor al fratelui tatalui dvs.

Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
@marcela pop,

Am sters topicul nou deschis cu acelasi titlu in care multumeati celor care au raspuns aici.

Daca aveti ceva de adaugat, lamuriri suplimentare de dat, puteti scrie in continuare in acest topic. Altfel nu sta nimeni sa urmareasca prin ce parte din forum incepe si pe unde se termina o idee pentru ca sunt sute de mesaje care se scriu aici zilnic.

Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren dobandit prin mostenire. iuliana57 iuliana57 Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc. Cumnata mea vrea sa facem succesiunea si pentru ... (vezi toată discuția)
Ctr. vanzare uz fruct Claudia9027 Claudia9027 Buna ziua, părinții mei ne au făcut mie si fratelui meu vanzare cu uz fruct, fratele meu a murit acum 7 ani, iar mama acum 2 luni, soția supraviețuitoare ... (vezi toată discuția)
Impartirea unui teren in mod legal. marcela pop marcela pop Buna seara. As dori o informatie din partea voastra referitor la urmatoarea tema. Tatal meu se afla in posesia Titlului de proprietar al unui teren de 2,5 ha ... (vezi toată discuția)