care este cota procentuala din venitul net care trebuie platita unui copil in cazul in care se plateste pensia la trei copii din doua casatorii distincte ?
Potrivit Codului familiei, cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.
In principiu, pensia se stabileste la un sfert din veniturile paratului, pentru un copil. la o treime pentru doi copii si la jumatate, daca sunt mai multi copii.La stabilirea pensiei de intretinere, instanta de judecata are in vedere si ce alte pensii mai plateste paratul, fata de alti copii, rezultati si din alte casatorii.
Am introdus actiune pt plata pensiei alim. in 05mai 2009,primulterm, sper singurul a fost pe 28 oct 2009. Pe site este scris ADMIS ACTIUNE. Sper sanu fie atatcata de tatal minorului,pt a se tergiversa.Problema e ca tb astept 2-3 luni pana primesc hotararea acasa, asa mi s-a spus de la Judec Galati. De ce asa de mult?Va trece un an pana l aintrarea in drepturi a copilului si asa greu incercat de diferite boli,internari, interventii medicale. CE POT FACE EU?
CUM URGENTEZ INTRAREA IN PLATA?Banuiesc ca avand retroactiv de plata pt 6 luni ,deja, va plati esalonat...pana la anul pe vremea asta.Ce pot cere?Va rog fff mult, sfatuiti-ma!Sunt si in divort, urmeaza sa ne mutam cu chirie, ca nu se poate sta cu el sub acelasi acoperis.
P.S. O alta intrebare:casa incare locuim este luata cu credit(in rate,pe numele lui,eu fiind in concediu de crestere copil acum 2 ani cand am cumparat-o, sunt doar coimprumutat, venitul nu mi s-a putut lua in calcul).Se poate partaja?cat % se plateste comision pt deschiderea unui partaj?alta posibilitate?el plateste rata, dar pe cea la masina, care e pe numele meu, aprox. egala cu cea pt casa,o platesc eu.Va rog sa ma sfatuiti!Nu am bani pt avocat, credeti-ma!
Pensie de intretinere
cobuz
ce procent din venitul din salariu si pensie se stabileste pentru pensia de intretinere a unei studente in anul II,care are si bursa de merit,(rezultate bune ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
tumi
as vrea sa stiu cum se calculeaza plata pensiei alimentare,cand este vorba de un copil,care ramane in intretinerea mamei,se ia in calcul si datoriile tatalui ... (vezi toată discuția)