Probleme cu o persoană cu probleme psihice și agresivă. Se poate depune plângerea la poliția județeană sau ne vor trimite înapoi la poliția din comună, care nu investighează cazul?
Buna ziua, am si eu o problema foarte mare.
Socrul meu e terorizat de un nebun care sta langa casa lui. Este vorba de o persoana cu probleme psihice. A aruncat cu lemne dupa el, a sarit cu cutitul la el, s-a dezbracat de haine in fata casei, ameninta ca ii otraveste cainele si ca ii da foc la casa. Este pur si simplu anormal ce se intampla!!! Socrul meu a avut probleme cu tensiunea din cauza asta, de la nervi a cazut din picioare la munca si a ajuns azi la spital. In ziua in care l-a amenintat cu cutitul (sambata, 16 iunie) a sunat la postul politiei din comuna in care locuim si i-au spus sec sa vina luni la post sa scrie o declaratie. A sunat apoi la 112 si au venit jandarmii, au luat persoana in cauza, au tinut-o la post cateva ore dupa care i-au dat drumul fara nici macar o amenda. Luni, 18 iunie, a fost socrul meu la postul de politie din comuna sa scrie declaratie impotriva lui si i-au spus politistii ca pana nu se strange un teanc de declaratii impotriva lui nu pot face nimic. Mi se pare total anormal sa conditionezi o ancheta de strangerea unui teanc de declaratii. Nu este de ajuns ca o persoana sa fie afectata, trebuie sa fie afectate 20 de persoane ca tu sa rezolvi problema? Tot luni, persoana aceea a venit din nou in fata casei sa terorizeze. A sunat socrul meu la politia din comuna si i-a raspuns un politist care i-a zis sa il lase in pace ca vrea sa se odihneasca pentru ca el a lucrat de noapte. Marti, 19 iunie s-au strans cativa vecini care au fost si ei afectati de actiunile acelei persoane si au mers impreuna la post sa depuna plangeri iar politistii i-au trimis acasa si le-au spus ca vor veni ei sa stranga declaratii. Ce se poate face in acest caz? Politia din comuna nu arata absolut niciun interes de a rezolva problema. Imi e teama sa nu se intample o nenorocire. Acest om reprezinta un pericol social. De ce este nevoie sa se intample o nenorocire ca politia sa actioneze (exemplu: cazul fetei impinse in fata metroului). Mentionez ca acest om nu are acte pentru conditia sa psihica, figureaza ca o persoana absolut normala si sanatoasa. Mai mentionez ca in momentul in care vine salvarea si politia se comporta cat de cat normal, nearatand semne clare ca ar avea probleme psihice. Se poate merge mai departe, adica la politia judeteana? Sau nu are rost si ne vor trimite inapoi la politia comunala? Va rog frumos sa ma ajutati cu orice raspuns pentru ca e o situatie foarte stresanta. Multumesc frumos!
ynocentta
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Sesizati oficial situatia vecinului si comportamentul reprezentantilor postului de politie la sefii ierarhici de la nivel judetean
Atitudinea si refuzul acestora de preluare sesizari ale cetatenilor reprezinta abatere de la obligatiile de serviciu
Succes !
florinm.
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Din experiențe proprii anterioare, vă pot spune că o petiție depusă direct la Inspectoratul General al Poliției Române poate să facă adevărate „minuni” în cazul în care agenților de la poliția din zonă „li se rupe” de problemele celor pe care au obligația să-i deservească și să-i protejeze în fața fărădelegilor.