Buna ziua
Daca o persoana este salariata cu norma intreaga si este si PFA ,este obligata la plata CAS si CASS?
Mentionez ca,in anul 2017 a realizat venituri peste valoarea plafonului de scutire.
Multumesc
Plata cotributiilor sociale pe pfa nu are legatua cu faptul ca in acelasi timp mai are si un alt contract de munca valabil ci doar raportat la venitul net inregistrat pe pfa.
Buna ziua! Intrebarea mea se refera la anul 2014. In 2014 nu era asa. Atunci daca erai angajat cu contract de munca, nu mai plateai contributiile de pensii (CAS). Problema este ca am primit decizie de impunere pentru plata contributiilor CAS in anul 2018. Pana in iulie 2014 eram angajat in Romania, dupa care am plecat din tara, dar statutul a fost tot angajat cu contract de munca. Am formularul A1 ca platesc contributiile in strainatate, de ce trebuie sa mai platesc si in Romania? Multumesc anticipat!
Cass la pfa
aureljecu
Buna ziua ,
In anul 2007 am activat ca :
- pensionar
- salariat cu contract de munca , program normal
- PFA ( consultanta )
Mentionez ca am pensie mai ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.