avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reguli CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reguli CIM

Am fost contactat recent de angajator ca trebuie neaparat sa semnez un act aditional la CIM in care se specifica ca ora de incepere a jobului poate fi oricand intre 00-24 si ca acest lucru este cerut de ITM fiind obligatoriu. Este cumva adevarat acest lucru?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 20 Iunie 2018
Nu este adevarat...probabil ca ITM-ul ar solicita repartizarea programului de la ora ... la ora.

Art. 117 C.mun.
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ora de incepere si sfarsit a programului de lucru max36 max36 Am fost anuntat ca incepand de Luni programul de lucru se schimba din 8 ore/zi in 12 ore cu 36 liber,,ora de incepere a programului fiind 16.00 si cea de ... (vezi toată discuția)
Program de lucru adimanea adimanea Buna ziua, in contractul de munca se mentioneaza la\" Durata muncii\" \"O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind repartizata inegal, fara a depasi 48 ... (vezi toată discuția)
C.i.m vs r.i ContSters75393 ContSters75393 Intr-un contract individual de munca se regaseste ca ,programul de lucru este de 40/ore /saptamina cu repaus de 2 zile cu incepere de la ora 08.00 si terminare ... (vezi toată discuția)