avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionar limita de varsta are voe sa lucreze cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionar limita de varsta are voe sa lucreze cu contract de munca 8 ore pe zi, sau numai 4 ore?

Buna ziua,

Lucrez de un an de zile la o firma, cu contract de munca cu o ore pe zi, iar acum seful mi-a adus la cunostinta ca nu am voe sa am decat contract cu 4 ore. Este adevarat? si eventual sa-mi spuneti in ce acy normativ este prevazut (codul muncii ? ce articol, cand s-a schimbat?) - Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 20 Iunie 2018
Pensionar pentru limita de varsta are voie sa lucreze cu contract de munca 8 ore pe zi. pe durata determinata sau nedeterminata.

art.118 din Legea nr.263/2010.
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
....
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si contract de munca marimar09 marimar09 Buna seara,mama mea este la pensie pentru limita de varsta poate lucra cu contract pe perioada nedeterminata? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu adrianaispas adrianaispas În cazul depunerii dosarului de pensionare pentru limita de varsta și a încheierii unui nou CIM cu acelasi angajator, există vreo impunere legală privind ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu Sava Geta Sava Geta Buna ziua, ma numesc Sava Geta, sunt pensionata la limita de varsta si lucrez in continuare la aceeasi unitate bugetara. Va rog sa ma lamuriti daca mai pot ... (vezi toată discuția)