avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe veniturile din drepturi de proprietate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuală în 2018

Buna ziua, am o editura atipica in sensul ca public carti in regia autorilor. Autorii solicita si distribuirea cartilor in librarii, in vederea vanzarii. Sa zicem ca o carte are pretul de vanzare de 10 lei. Eu am un rabat de 30% si autorul primeste 70%. Deci eu iau din cei 10 lei 3 lei si autorul 7 lei. Si citesc:
Impozitul este în cotă de 10%, aplicată asupra venitului net (venitului brut din care se deduce cota forfetară de cheltuieli, ce reprezintă 40% din venitul brut).
Baza de calcul impozit final = Venit net = Venit brut – 40%* Venit brut
Cotă impozit = 10%
Impozit = 10%*( Venit brut – 40%* Venit brut)
Cum se calculeaza?
7 lei primeste autorul
7lei x 40%=2,80 lei
7 lei- 2,80lei= 4,2 lei
4,2 lei x 10 % (impozit) = 0,42 lei impozit per exemplar de carte vanduta?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Impozit închiriere apartament Paul081987 Paul081987 Bună, sunt p.f. si doresc sa dau în chirie un apartament la care plătesc rate...Aceste rate se pot scădea din \"venitul brut\" din chirie? Defapt chiria ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil din venituri de drepturi de autor alexandru_ptc alexandru_ptc Buna ziua. Sotia mea lucreaza pt o companie cu un contract individual de munca nedeterminat. Mediul de activitate Media. In urma cu cateva luni a negociat un ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda? Vanessa2022 Vanessa2022 Cum se calculeaza venitul din arenda ? Eu am vazut ca se calculeaza asa. Venitul brut- deducerea de 40 % = venitul net realizat ; venitul net realizat- ... (vezi toată discuția)