avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dacă o persoană denunță o infracțiune poate fi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dacă o persoană denunță o infracțiune poate fi constrânsă să contribuie cu probe la aflarea adevărului în procesul penal?

Speța este următoarea:
Persoana în cauză, XY, ia la cunoștință despre o infracțiune comisă cu violență și se simte obligat să o denunțe. Organul judiciar solicită o expertiză medico-legală psihiatrică pentru stabilirea discernământului lui XY în momentul săvârșirii infracțiunii, întrucât XY susține că nu are informații despre făptuitor și împrejurările în care s-a comis infracțiunea dar cunoaște identitatea victimei și a observat că aceasta prezintă semnele vizibile ale unei agresiuni. Pe lângă acestea, XY are cunoștință despre faptul că victima și-a scos un certificat medico-legal care atestă existența infracțiunii.
Încunoștințarea lui XY despre infracțiune s-a făcut ulterior comiterii acesteia, prin contactul vizual cu victima, nu prin prezența la locul faptei. XY nu a fost martor la săvârșirea infracțiunii, fapt pentru care refuză expertizarea psihiatrică.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
ContSters396991, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters396991 , utilizator 20:09, 20 Iunie 2018
Subiect conexat cu
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor sau lovire si alte violente? love4not love4not Daca o persoana care sufera de probleme cardiace a fost atacata de mai multi indivizi, provocandu-i-se leziuni ce au necesitat in jur de 7 zile internare ... (vezi toată discuția)