Dacă sunt PFA si am o Pensie de Invaliditate de gradul III, insa vreau sa si lucrez 4 ore cu CIM... am dreptul sa fac cate putin din fiecare?
Sau, daca lucrez 4 ore/zi cu Pensie (III), mai pot ramane PFA sau trebuie sa il suspend?
Va rog sa imi raspundeti bazat pe lege.
1. OUG 44/2008
art.17
....
(2) O persoană titulară a PFA poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terțe persoane care funcționează atât în același domeniu, cât și într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.
2. Legea 263/2010
art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
......
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii, pensionari de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
......
3. In speta, se pot cumula cele trei calitati : PFA, salariat si pensionar de invaliditate gradul III.
Timp de munca
nicolas25
buna ziua. eu sunt pensionat pe caz de boala si am gr 3, grupa ce imi permite sa lucrez cu 4 ore. intrebarea mea este daca pot sa adaug un contract de ... (vezi toată discuția)