avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Termen maxim pentru returnarea produselor PENTRU ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Termen maxim pentru returnarea produselor PENTRU SOCIETATI COMERCIALE nu persoane fizice

Am gasit pe net ca returnarea produselor este reglementata foarte bine pentru persoane fizice - OUG 34/2015 si L449/2003

As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala a termenului maxim la care o SOCIETATE COMERCIALA poate cere returnarea produselor.
Plecam de la premisa ca aceasta societate este pe deplin indreptatita sa ceara retunarea produselor ( livrare gresita a produsului B in locul produsului A care a fost comandat initial)
Totusi , daca reclamatia vine la mai mult de 30 de zile, exista temei legal pentru a fi ignorata ?
Precizez ca nu exista contract intre parti, care sa reglementeze aceste detalii ( e vorba de o vanzare uzuala ) asa ca doar reglementarile legale ar trebui sa ne ghideze in rezolvarea litigiului

Ma gandesc ca totusi , nu poate cere returnarea si dupa 25 de ani de exemplu...

Alte discuții în legătură

Produs - comanda speciala la furnizor in strainatate Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! In ce conditii un magazin online poate refuza returnarea unui produs adus penru un client la comanda speciala din strainatate, fiindca acesta ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind garantia produselor intre societati comerciale cyan cyan un client solicita un termen de garantie de 36 sau chiar 60 de luni de la livrare ptr ca acesta este termenul solicitat de beneficiarul final dar i-am spus ca ... (vezi toată discuția)
Returnare produse personalizate NicoValcu NicoValcu Buna ziua, mi-am cumparat un produs personalizat si m-am razgandit. Mai pot face ceva? Multumesc! (vezi toată discuția)