avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legislatie privind garantia produselor intre societati ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legislatie privind garantia produselor intre societati comerciale

un client solicita un termen de garantie de 36 sau chiar 60 de luni de la livrare ptr ca acesta este termenul solicitat de beneficiarul final dar i-am spus ca nu ii pot acorda decat maxim 24 luni de la livrare in conditiile in care nici furnizorii nu acorda mai mult.
ma poate lamuri cineva ce legislatia reglementeaza garantia produselor livrate societatilor comerciale executate de un producator din industria constructiilor metalice?
exista prevederi privind garantia minima si maxima?
am cunostinta despre legislatia privind drepturile consumatorilor dar aceea priveste persoanele fizice.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:30, 26 Iunie 2013
Garantia se stabileste pe baza contractuala prin negocierea directa dintre parti
lucrul asta il cunosc dar nu cunosc in detaliu legislatia care poate sta la baza negocierilor.
E problema dvs daca acordati sau nu, nu va poate obliga cum nici dvs nu-l puteti obliga sa cumpere.
Cunosc caz in care importatorul da doi si si distribuitorul trei ani.
Daca acordati mai mult si se intampla ceva, veti suporta cheltuiala.
ideea este ca garantie trebuie sa oferi indiferent ca este vorba despre un produs sau un serviciu.

cand se incheie un contract se inscrie o perioada de garantie convenita intre parti in anumite conditii dar in cazul primirii unei comenzi in care nu se specifica nimic referitor la garantie, in calitate de producator trebuie sa oferi o perioada de garantie minima altfel nu iei comanda.

cine iti da o comanda fara sa ii oferi si garantie? nu poti sa ii spui ca nu ii dai garantie ptr ca nu va plasa comanda la tine si se duce la altul.

ma gandeam ca exista ceva prevedere legala din acest punct de vedere, eu am inscris in declaratia de conformitate ca perioada de garantie este de 12 luni dar maxim 24 luni de la livrare iar condiţiile de acordare garanţiei sunt prevazute de OG 21/1992, Legea 449/2003 şi Legea 296/2004 cu modificările şi completările ulterioare.

L449/2003 se refera de fapt la produse vandute persoanelor fizice si cred ca nu este cazul.

domeniul in care lucrez este al constructiilor metalice iar oferirea de garantie mai mare de doi ani te cam baga la cheltuiala in anumite cazuri. unii cer 36 de luni, altii 60 de luni sau chiar 10 ani! nu stiu de unde scot cifrele astea! acum am o reclamatie cu o vopsitorie facuta de un subcontractor care a inceput sa se exfolieze dupa 2 ani si un pic de la executie, garantia oferita clientului de firma noastra a fost de 36 de luni ptr ca asa era prevazut in contract, subcontractorul a dat garantie 12 luni, noroc ca era prevazut in contract un articol cam ambiguu in care prevazut ceva referitor la receptia finala si punerea in functie si asa am avut posibilitatea sa cerem subcontractorului remedierea lucrarii.
Scuze, m-am exprimat gresit, vorbeam de o garantie mai mare decat acordati de regula pt un anumit produs sau serviciu.
Asta ziceam, daca dvs puteti garanta pt o perioada de timp, clientul dvs nu va poate impune un alt termen, puteti negocia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie produs ContSters256555 ContSters256555 Buna ziua, Zilele trecute am comandat un Laptop online de la Altex, in oferta respectiva se mentiona la \\"specificatii produs\\" termenul de garantie de 2 ... (vezi toată discuția)
Functionare magazin online fara stoc (intreprindere individuala) Argali Argali Buna seara! Vom deschide si noi in curand un magazin online pentru care nu vom avea stocuri (stoc la furnizor). Am dori in principiu ca procedeul sa fie ... (vezi toată discuția)
Piesa cumparata sh - acuzat de schimbarea ei iulian_g77 iulian_g77 Buna ziua! Am cumparat un compresor de clima pentru masina mea de pe un site de dezmembrari din tara. Vanzatorul mi-a confirmat ca piesa respectiva este ... (vezi toată discuția)