avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract telefonie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract telefonie

Bună seara! As dori să mă lămuriți intr-o privință.
Pe contractul de telefonie mobilă am 4 abonamente (3 telefoane si internetul de la modem). Doresc să desființez internetul de la modem pentru ca am net nelimitat pe unul dintre telefoane și nu văd rostul să mai plătesc si acel abonament.
In magazin mi s-a spus ca având in vedere ca respectivului abonament expiră la anu, in august, dacă vreau să reziliez contractul înainte de expirarea perioadei contractuale trebuie să plătesc o taxă de reziliere.
Din câte stiu, taxa de reziliere poate fi cerută de operatorii de telefonie numai in cazul in care le-am cauzat un prejudiciu (de exemplu, cumpar un telefon la reducere si dupa două luni vreau să desfac contractul). In cazul meu însă, modemul respectiv l-am cumparat acum 4 ani (intr-adevar a fost primit gratis împreună cu tableta pe care am plătit-o). Dar având in vedere ca au trecut deja 4 ani, consider ca in momentul de față nu ii mai prejudiciez cu nimic.
Le-am spus toate acestea, dar au zis că politica lor constă in a percepe taxă de reziliere.
Cine are dreptate?
Mă puteți lămuri și să imi dați mai multe detalii? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie Tanasiri25 Tanasiri25 Bună seara! As dori să mă lămuriți intr-o privință. Pe contractul de telefonie mobilă am 4 abonamente (3 telefoane si internetul de la modem). Doresc ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac sa scap de ei???? StefaniaEmerson StefaniaEmerson Va rog o mana de ajutor! Am doua abonamente la Vodafone. Am platit unul din ele cu intarziere si au sistat serviciul pe ambele. Unul e de voce unul e de ... (vezi toată discuția)