avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de la stat-nu a mai fost platita din iulie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de la stat-nu a mai fost platita din iulie

Buna ziua!

Problema mea este urmatoarea: din luna iulie 2009 nu am mai primit alocatia de stat (acei 42 RON) pentru copilul meu in varsta de 7 ani si jumatate. Suma aceasta mi se vireaza de fiecare data in contul deschis la o banca, insa am observat ca in ultimele 4 luni nu au mai fost virati acesti bani pentru copil. Cui trebuie sa ma adresez?
Multumesc, toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: viorica1977 , utilizator 11:57, 3 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Directiei teritoriale a Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale.
Cititi ce spune Legea 61/1993, republicata in 2009, art. 10:
(1) Fondurile pentru plata alocatiei de stat pentru copii, precum si pentru cheltuielile cu administrarea si transmiterea drepturilor se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
(2) Plata alocatiei de stat pentru copii se realizeaza prin mandat postal, cont curent personal sau cont de card.
(3) In cazul achitarii drepturilor de alocatie de stat in cont curent personal sau cont de card, directiile teritoriale efectueaza plata prin unitatile bancare, pe baza de borderou, cu plata unui comision bancar.
(4) Comisionul bancar prevazut la alin. (3) nu poate fi mai mare de 0,1% din drepturile achitate si va fi stabilit prin negociere, la nivel teritorial, intre directiile teritoriale si unitatile bancare.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Va multumesc pentru raspuns!
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virare alocatie copil prescolar in cont de card tuddi tuddi Buna ziua, Ma numesc Manta Teodora si sunt mama unui copil prescolar. Datorita modului defectuos de functionare a Postei Romane, am hotarat sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Alocatie cosmina_marina cosmina_marina Buna ziua ! As vrea sa stiu si eu unde pot schimba adresa unde sa-mi vina alocatia pentru ca luna aceasta imi schimb domiciliul...Mentionez ca noi stam cu ... (vezi toată discuția)
Alocatia elev peste 18 ani kikison kikison Buna ziua, in august 2010, baiatul meu a implinit 18 ani. Pana atunci, alocatia lui intra pe cardul meu ( asa am optat). Incepand din septembrie, alocatia i-a ... (vezi toată discuția)