avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Bună ziua, tatăl meu are 62 de ani , are 42 de ani munciți cu tot cu stagiul militar, se poate pensiona normal sau anticipat? Si daca se poate doar anticipat cat il penalizează? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:37, 24 Iunie 2018
Limita de varsta la 65 ani.
Pensie anticipata atunci cand va indeplini conditia de stagiu de 43 de ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliitate).
Pensie anticipata partiala oricand doreste.
In functie de luna nasterii, la acest moment penalizarea este de maxim 9%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere vârsta de pensionare Radu Aura Radu Aura Rog lămuriri in următoarea speta: bărbat, data nasterii - martie 1957, stagiu de cotizare 37 ani si 9 luni , din care 18 ani lucrați in grupa a-II-a ... (vezi toată discuția)
Pensionare divele divele In situatia in care un barbat nascut la data de 12.07.1954 doreste sa se pensioneze la data de 01.01.2017, i se va calcula pensia fara penalizare , stiind ca ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata dumitrudiaconescu dumitrudiaconescu Am varsta de 56 ani, stagiul de cotizare de 35 ani si 11 ani grupa a 2 a. La ce data ma pot fi pensiona anticipat? Dar anticipat cu penalizare? Va multumesc. ... (vezi toată discuția)