avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme familiale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme familiale

Buna ziua,

Locuiesc in Anglia de cativa ani si pana ieri a locuit si sotia si fetita mea de 6 ani. Ieri doamna s-a hotarat sa ia copilul si sa plece inapoi in Romania in lipsa mea spunandu-mi ca ea aici nu se mai intoarce ca are pe altcineva care o asteapta acolo.

Problema mea nu e nevasta, duca-se invartindu-se, problema mea este ca fetita aici a fost la gradinita, aici a fost la scoala, aici si-a primit educatia. Ea a decis sa ia copila din timpul anului scolar cand mai avea o luna sa termine si sa plece.

Mai am si cateva zeci de pagini de convorbiri siropoase si schimburi de fotografii dintre ea si cel care o asteapta in Romania de anul trecut cand ea a fost cu fata pe perioada vacantei de vara in Romania din care printre altele reiese si faptul ca ea lasa fata, care atunci avea 5 ani, singura in casa si ea pleca sa-si faca de cap cu cel in cauza.

Exista vreo modalitate rapida sa pot intoarce fata aici sa-si termine anul scolar si sa-si continue educatia?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
ISeeVoices, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deschideti actiunea de divort, solicitati stabilirea domiciliului copilului la dvs.
Separat de actiunea de divort, introduceti o actiune pe calea ordonantei presedintiale, prin care solicitati de urgenta stabilirea domiciliului copilului la dvs. Aceasta actiune se va judeca mai rapid, in procedura de urgenta, iar hotararea pronuntata este valabila doar pana la pronuntarea hotararii de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
Plangere penala melissa2006 melissa2006 Buna ziua,as avea o intrebare si sper ca ma poate ajuta cineva.Sunt casatorita din anul 2005 cu un cetatea italian.....in anul 2006 se naste fetita ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)