avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere penala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere penala

Buna ziua,as avea o intrebare si sper ca ma poate ajuta cineva.Sunt casatorita din anul 2005 cu un cetatea italian.....in anul 2006 se naste fetita noastra.......pana in anul 2008 am locuit in Italia dupa aceea de comun acord venim in Romania.Intre timp el se razgandeste si in noiembrie 2008 plecam in Italia,mentionez ca el nu mi-a spus ca nu vrea sa nu vrea sa se mai intoarca,eu lucrand trebuia sa revin in Romania in cel mult 2 sapt.......dupa multe discutii eu revin in tara el ramanand in Italia cu fetita,pt ca nu a vrut nici sa se intoarca cu mine,nici sa-mi dea fata sa plec cu ea,spunandu-mi ca in cel mult o luna vine si el cu fetita......Ii trimit bani de avion pt el si fetita de vreo 3-4 ori,dar el nu vrea sa mai vina.M-a intorc eu in Italia in feb 2009 si stau o luna....in martie reusesc sa ma intorc cu fetita in Romania (el cu mama lui ducandu-ne la aeroport).....il sunam mereu si vb cu el si cu familia lui,inclusiv fetita......avand probleme cu tatal meu de sanatate,hotaresc sa stau mai mult in tara,nefiind pe placul lui incepe sa ma ameninte,sa-mi vorbeasca urat,dar el nu a zis o data sa vina sa vb sau sa-si vada fetita.In noiembrie 2009 hotarasc sa intentez divort,care se termina in martie 2010,eu ramanand cu custodia fetitei si plata pensiei alimentare de 200 euro.Mentionez ca tribunalui l-a citat,el a semnat pt citatii,tribunalul a verificat daca am plangere penala pt rapire internationala ( nu aveam absolut nimic ). Cand sa pronuntat divortul,el sa dus si mi-a facut plangere pt rapire.....Divortul nu s-a pronuntat inca pt ca el a facut recurs......iar TMB a decis ca dosarul sa se intoarca la Judecatorie spre rejudecare.....dar intre timp am un proces in Italia pt rapire......Sincera sa fiu sunt foarte speriata ca nu cumva sa reuseaca sa-mi ia copilul......In februarie 2011 el a venit in Romania si m-am intalnit cu el sa o vada pe fetita.(in tot acest timp el stia unde stam pt aici a locuit si el,dar nu a venit niciodata sa o vada pe fetita,nici macar nu suna sa vb cu ea,nu a facut absolut nimic pt ea in toti anii acestia). Acum sunt foarte speriata.Ar avea sanse sa-mi ia copilul?
Cel mai recent răspuns: melissa2006 , utilizator 21:55, 4 Iulie 2011
cred ca sotul a facut plangere in italia. ar trebui sa aveti un avocat acolo sa va apere. sa nu ajunga dosarul in instanta si sa se judece in lipsa
Da,asa este,sotul a facut plangere in italia si tribunalul mi-a acordat un avocat din oficiu.........acum vreau sa iau legatura cu el si sa-i trimit actele care sper sa ma poata ajuta sa demonstrez ca nu a fost vb despre nicio rapire (fetita a fost mereu la aceeasi adresa unde a stat si el timp de 7-8 luni) doar ca nu a dorit sa aibe nicio relatie cu ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort definitiva si irevocabila diaconuelena86 diaconuelena86 buna seara am si eu nevoie de un sfat daca cineva ma poate ajuta sant in italia si acum 2 anii am divortat din care am in crestere o fetita de 4 anii fostul ... (vezi toată discuția)
Divort ramodeni ramodeni Suntem casatoriti de 5 ani jumate si avem o fetita de 2 ani si 3 luni.Am inceput sa nu ne mai incelegem inca de cand eram insarcinata.Acum suntem in ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor si stabilire in italia elenazahiu elenazahiu Am uitat sa specific ca am incercat sa discut cu tatal copilei ....despre faptul ca fetita nu trebuie sa simta ca noi nu ne intelegem si sa gasim o cale de ... (vezi toată discuția)