avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii vechime in munca

Am lucrat intr-o primarie cu contract civil, timp de un an. Doresc sa stiu daca acea perioada se poate constitui ca vechime in munca. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 25 Iunie 2018
Potrivit art.16 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii , republicata, modificata si completata, “munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca”.

Astfel, perioada prestata in baza unor conventii de prestari servicii nu constituie vechime in munca .
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Aici, sunt doua notiuni distincte sau nu ?...contract individual de munca si conventie de prestari servicii. Sa inteleg deci ca la intrebarea mea, raspunsul este NU...(constituie vechime) ?
Perioada prestata in baza unor conventii de prestari servicii nu constituie vechime in munca .
Multumesc frumos pentru raspuns., dvs.ati facut referire la doua situatii diferite, invocand textul de lege, acum am inteles. Pai,in aceasta situatie, practic s-a sters un an din multii ani de munca, din pacate , speram sa ma ajute sa inaintez spre pensie...O zi buna va doresc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, am omis o fraza... scuze.

Vedeti la pensii daca o considera stagiu de cotizare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila - vechime in munca andreeammihai andreeammihai Buna ziua, In perioada 2013-2015 am lucrat cu contract de conventie, am scos stagiul de cotizare de la Casa de Pensii Bucuresti. Din noiembrie 2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Conventie civila mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este diferenta intre o conventie civila de prestari civila si un contract individual de munca? Va ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate studiilor vs. vechime in munca? Mihaela_12 Mihaela_12 Ma puteti ajuta, va rog... cu referinte legale privind diferenta intre specialitatea studiilor vs. vechimea in munca...? Si anume, un PFA, care pentru o ... (vezi toată discuția)