avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventie Civila - vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventie Civila - vechime in munca

Buna ziua,
In perioada 2013-2015 am lucrat cu contract de conventie, am scos stagiul de cotizare de la Casa de Pensii Bucuresti.
Din noiembrie 2015 pana in prezent lucrez cu CM.
De curand am luat un examen pentru un post la stat si am nevoie de 3 ani vechime.Cum se va proceda? Perioada in care am avut contract de conventie se va lua in calcul? Daca nu, ce as putea sa fac sa complez pana la 3 ani vechime? Se poate plati retroactiv? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 26 Martie 2021
Potrivit art.16 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii , republicata, modificata si completata, “munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca”.

In sensul art.4 alin.(1) din Legea nr. 83/1995 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, abrogata, persoanele care presteaza servicii in baza unor conventii civile nu dobandesc calitatea de salariat.

Astfel, perioada prestata in baza unor conventii de prestari servicii nu constituie vechime in munca .

Vechimea in munca nu se poate plati retroactiv.
Multumesc pentru raspuns.M-am gandit ca daca apare la stagiul de cotizare scos de la Casa de Pensii ar trebui sa se ia in calcul deoarece eu am cotizat in acea perioada.
Se ia in considera la stagiu de cotizare pentru pensie.
Pina in 1998 am lucrat ca fochist in Bucuresti cu conventie civila si doresc sa stiu daca se pune la pensie si de unde sa scot actele doveditoare? Va Multumesc
Munca prestata in baza unei conventii civile nu constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca ! va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la cateva ... IOHANNAR IOHANNAR Buna seara ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la cateva intrebari 1..Am lucrat in perioada 1988-1998 cu conventie civila , platindu-se lunar ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca e considerata vechime in munca crismaru crismaru Am avut un SRL iar eu am fost administrator, sotia mea a lucrat cu conventie civila si eu la fel si am platit toate taxele la stat in perioada ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca Olivia_mihaela Olivia_mihaela Am lucrat 5 ani cu conventie civila, s-a depus declaratia 112 pentru aceasta , deci s-au platit toate darile la aceasta, vreau sa stiu daca se pune vechime la ... (vezi toată discuția)