avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venitul obținut de la ANRP - despagubire
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venitul obținut de la ANRP - despagubire

O persoana fizic a obținut în anul 2016 o despăgubire de la ANRP, suma fiind plătită în contul bancar.Dreptul litigios a fost obținut în baza unui contract de cesiune de creanță de la alta persoana care nici ea nu era titularul inițial .Având în vedere calitatea de cesionar a acestuia respectiv faptul ca nu este titularul inițial al dreptului de despăgubire ci doar persoana care a preluat ca cesionat dreptul litigios va rog sa mi precizați dacă nu cumva acesta Are obligația de a plăti impozit pe venit 16 la suta și de a depune declarația d200 ? Codul fiscal prevedea scutirea venitului dar doar pt titularii inițiali .

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta!!!!@ mbmike mbmike am si eu o intrebare daca se poate exista o creanta cesionata unei companii de recuperare.....acum vreo 2 ani in 2016 a intrat in vigoare o ordonanta care ... (vezi toată discuția)
Cesiune datorie banca catre firma de recuperare creanta caprice caprice Buna ziua, De regula atunci cand o banca apeleaza la o firma de recuperare debite, banca sau acea firma anunta debitorul ca s-a cesionat creanta bancii ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)