avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cesionare creanta!!!!@
Discuție deschisă în Executare silită

cesionare creanta!!!!@

am si eu o intrebare daca se poate
exista o creanta cesionata unei companii de recuperare.....acum vreo 2 ani in 2016 a intrat in vigoare o ordonanta care spune ca cesionarea unei creante nu mai constitue titlu executoriu
intrebare;
daca creanta la banca X era in executare silita prin executorul judecatoresc Y in momentul cesionarii creantei catre compania de recuperare ZZ dosarul de executare silita nu trebuie inchis...avind in vedere ca cesionarea unei creante nu mai contitue titlu executoriu si compania de recuperare ZZ nu are cslitate in dosarul de executare initial
adica nu ar trebuii sa obtina un titlu executoriu pe baza unui proces civil...care sa fie pus in executare ...??????
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:31, 29 Septembrie 2018
Buna dimineta
Din pacate, aceasta problema ridicata de dvs fce obiectul multor litigii in prezent
Sunt instante care, pe buna dreptate, anuleaza executarile silite in cauze ca aceasta, ridicata e dvs; alte instante anuleaza executarile daca cesionarul nu a facut dovada notificarii cesiunii.
Personal, sunt de aceeasi parere, ca cesiunea nu este titlu executoriu si invoc acest lucru de cate ori am ocazia- in contestatii la executare
Este vb de OUG 52 / 2016. In practica am observat ca instantele au inceput sa tina cont aspectele prevazute in oug. Puteti incerca o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta, titlu executoriu, perimare si prescriere executare silita, frauda executor judecatoresc. Darius_D Darius_D Buna ziua, Ma numesc Darius si va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In 4 aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la BANCA. Am ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creanta blondadeladrept blondadeladrept As dori sa stiu daca un contract de cesiune creanta autentificat de notar poate fi pus in executare silita impotriva debitorului cedat, ulterior notificarii ... (vezi toată discuția)
Confirmare notificare cesiune de creanță. ce pot să fac ca să dovedesc că această confirmare a fost utilizată abuziv ? sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire a unei situatii : O firma de recuperare a obtinut incuviintarea executarii silite , utilizand conf. ... (vezi toată discuția)