avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... carte funciara teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

carte funciara teren agricol

Buna ziua .Am mostenit 5,5 ha teren agricol ,impartit in mai multe parcele si cand am vrut sa initiez actiunea de a face carte funciara si intabularea,mi s-a comunicat ca numai la 2 parcele din 5 se pot face,intru-cit nu a fost facuta parcelarea care probabil trebuia facuta de primarie ..In aceste conditii,cum pot face acest lucru intru-cit intetionez sa vand acest teren. Cine este raspunzator de aceasta situatie care treneaza probabil de pe vremea cand s-au dat titluri de proprietate .In alta ordine de idei,am scos de la arhivele statului situatia unui alt teren agricol mostenit de sotul meu de la parinti si am constatat ca din 9 .5 ha ,s-a eliberat titlu de proprietate socrilor mei numai 8 ha. Pe acelasi document ,este si o notificare privind luarea in folosinta de catre stat
a 6.5 ha ,in afara celor notificate mai sus ,pamant confiscat prin 1956 pe motiv ca socrii figurau la chiaburi. Se mai poate rezolva ceva cu acest teren,avand in vedere ca nu a fost eliberat titlu la momentul respectiv ?

Alte discuții în legătură

Mostenire doina kuchta doina kuchta Am succesiunea facuta la decesul bunicii din care reiese ca detin niste teren intr-o anumita zona. As dori sa intru in proprietatea lui, dar nu stiu ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)
Obtinerea titlului de proprietate! colceriumari-bv colceriumari-bv Buna seara! In urma decesului bunicului s-a dezbatut masa succesorala privind terenurile in baza unei adeverinte eliberate de Primarie,dupa care am solicitat ... (vezi toată discuția)