avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am succesiunea facuta la decesul bunicii din care reiese ca detin niste teren intr-o anumita zona. As dori sa intru in proprietatea lui, dar nu stiu ce trebuie sa fac. De la primaria satului mi s-a zis ca s-a eliberat o adeverinta, dar nu stiu nimic de ea. Nu stiu nici unde este terenul. Ar trebui sa ma adresez la arhiva orasului respectiv? La primarie?Am dreptul la 1/4 din 1000mp teren curte si 1/7 din 0.75 ha teren agricol situat in comuna, stipulat in certificat de mostenitor din 1996
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:42, 5 August 2010
In aceasta situatie, apelati la serviciile unui avocat intrucit se pare ca nu va puteti descurca singura.
la primarie va puteti interesa de terenul pe care l-ati mostenit.
In certificatul de mostenitor pe care il detineti, nu se face referire la vreun act de proprietate pentru suprafetele respective? titlu de proprietate, contract de v-c, ceva? Pentru ca nu puteau fi mentionate in act daca in 1996 nu s-ar fi prezentat notarului respectiv documente care sa ateste dreptul de proprietate al bunicii asupra lor.
De asemenea, terenurile se identifica cu tarla/parcela, asa ca este imposibil ca primaria in cauza sa nu stie ce-i cu ele si unde sunt. Verificati la registrul agricol si la serviciul de taxe si impozite cine figureaza inscris si platind taxele catre stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu l 18/1991 bacalu ion bacalu ion Doamnă/Domnule Avocat, Mă numesc Bacalu Ion din Tg-Jiu şi vin la d-voastră, cu rugămintea dacă se poate să-mi sugeraţi demersurile legale ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant - certificat de mostenitor Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: strabunicul meu (tatal bunicului meu) a avut un titlu de proprietate pe o suprafata totala de 3 hectare, dupa ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)