Buna ziua! Am o ruda din partea sotului, respectiv unchi si matusa si vor sa ne lase apartamentul mie si sotului, ei neavand copii. Trebuie sa facem un contract de vanzare-cumparare in acest sens. Eu am o problema. De aproximativ 2 ani de zile am poprire de salariu, se vireaza o treime din salariu in fiecare luna. O sa am probleme daca fac acest contract?
Inteleg ca exista o executare silita pentru recuperarea unei creante fapt pentru care, una din masurile instituite de executor este si proprirea pe contul de salariu.
Pana la recuperarea in totalitate a creantei la care se adauga cheltuielile de executare, se pot institui si alte masuri astfel exista pericolul ca imobilul sa faca obiectul executarii silite daca figureaza pe numele dumneavoastra.
Va multumesc mult pentru raspuns. Asa este, este vorba de un credit care a ajuns in executare silita respectiv poprire pe salariu, in momentul de fata suma datorata este de aprox. 5000 euro. Dar daca se va trece pe numele sotului, banuiesc ca nu ar fi o problema, nu? Multumesc!
Contract de vanzare cumparare in care cumparator sa fie unul din soti? Aveti cumva incheiat inainte de casatorie vre-un act de separatie de bunuri? Imobilul cumparat in timpul casatoriei nu este considerat bun propriu.
Sau poate veti alege alta modalitate de transfer al proprietatii.
art. 353 din Noul Cod Civil prevede că “(1) Bunurile comune nu pot fi urmărite de creditorii personali ai unuia dintre soţi. Sotul poate primi prin donatie imobilul astfel nu va fi retinuta coproprietatea.
Executare silita
iulian56
Buna ziua tuturor !
Daca Banca sau orice creditor, persoana juridica sau fizica, a procedat la punerea in aplicarea a executarii silite prin poprire pe ... (vezi toată discuția)