avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Bună ziua, întrebarea mea este dacă soțul poate depune cererea de divorț în București, el fiind din București, dacă căsătoria a avut loc în alta localitate și ultimul domiciliu comun tot în aceeași localitate.
Competenta solutionarii cererii de divort este a instantei de la ultimul domiciliu comun al sotilor. Daca sotul introduce cererea la alta instanta, se invoca exceptia necompetentei acesteia si se declina cauza la instanta competenta.
Mulțumesc frumos, o zi buna
Cu placere!


Matilda33 a scris:

Mulțumesc frumos, o zi buna

Bună ziua, as mai avea o întrebare, se poate sa vând un bun comun(o mașină care e pe numele meu) fără acordul celeilalte parti(nu suntem divorțați doar despărțiți), iar în cazul în care s-ar ajunge la divorț în instanta as avea probleme?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CAPITOLUL I
Dispoziţii comune

Art. 914

Instanţa competentă

(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor.

Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.


Detalii: [ link extern ]

Raportati -va la ultima locuinta comuna.


Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Divort - competenta teritoriala florentina-doina florentina-doina Am plecat de la sot impreuna cu copii acum un an ,de atunci nu am tinut nici un fel de legătură cu el.As vrea să stiu daca pot divorta de el în București ... (vezi toată discuția)
Locul divortului mariadaria mariadaria Vreau sa divortez . Sunt cununata civil in comuna mea. Pot transfera dosarul de cununie civila in orasul unde locuiesc?am citit ca se trimite un certificat de ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort.. Abdulah81 Abdulah81 Da ca sunt din Jud Bacau casatorita la primaria din Jud Bacau insa sunt despartita nu pe cale legala,pot da divort in orasul Tecuci,am buletin pe Tecuci am ... (vezi toată discuția)