avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nelamurire PFA inregistrat la ONRC
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nelamurire PFA inregistrat la ONRC

Buna ziua,

M-am inregistrat de curand ca PFA la ONRC, am primit acel certificat de inregistrare cu datele aferente, CUI, Nr. de Inregistrare in Registrul Comertului, etc. Nelamurirea mea este legata de inregistrarea fiscala.. din ce am mai citit si m-am informat, am inteles ca ar trebuii sa ma inregistrez fiscal in 30 de zile. Am creat pe site-ul ANAF un cont in Spatiul Virtual Privat, pe care l-am confirmat la ghiseu la ANAF, si din cate am inteles trebuie sa depun Declaratia Unica (Declaratia 220) pentru PFA in Sistem Real. Mai este altceva de facut pentru a fi in regula cu inregistrarea fiscala ca PFA ? In acest caz se mai da si CIF din partea ANAF ? sau in acest caz CUI-ul reprezinta si Codul de Identificare Fiscala ?

Multumesc anticipat pentru un raspuns clarificator a ceea ce am descris.
Cel mai recent răspuns: ciucardelcosti , utilizator 12:28, 27 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns ! Sa inteleg ca este nevoie si in acest caz sa completez declaratia 070 si sa o depun la ANAF pentru inregistrarea fiscala ? pentru ca cei de acolo, biroul de informatii, mi-au zis ca fiind PFA inregistrat la Registrul Comertului nu trebuie sa depun declaratia 070, ca aceasta este doar pentru cei care se inregistreaza direct la ANAF pentru profesii libere.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare pfa la anaf Ram_ Ram_ Buna ziua! Tocmai ce am inregistrat un PFA la ONRC. Cand am ridicat documentele, doamna mi-a spus ca acum trebuie sa merg la \"Finante\", sa ma inregistrez ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Pfa - formular 220 + 070 wasssu wasssu 1. Legat de formularul 220, ce trec la punctul II. 9 Document de autorizare? Cand am infiintat pfa-ul am primit certificatul de inregistrare, certificat ... (vezi toată discuția)