avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori

Buna ziua,Intrebarea este urmatoarea:Au existat 4 frati,unul fara mostenitori la momentul decesului.Cine il mosteneste,fratii ramasi in viata la momentul decesului,fratii ramasi in viata la momentul deschiderii succesiunii sau i-a parte la succesiune si nepotii de la unul din frate decedat si el.?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:09, 26 Iunie 2018
Vin la succesiune cei care au vocatie succesorala si sunt in viata la momentul deschiderii succesiunii. In cazul de fata, fratii care traiesc la momentul deschiderii succesiunii precum si copiii celor care au decedat, care urca in gradul succesoral al parintelui decedat.
Multumesc frumos.
Momentul deschiderii succesiunii este acelasi cu momentul decesului.
Îl mostenesc frații in viata sau cei care au decedat după el si nepoții de la frații care au murit înainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune zago_sefu zago_sefu Salutare!!! In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Clasa a iv-a de mostenitori legalii cunostinta cunostinta Buna ziua! as vrea sa stiu daca persoana care a murit - care nu are nici un mostenitor legal in afara de 3 veri primari - daca copii acestor veri pot veni la ... (vezi toată discuția)