În cazul unei succesiuni unde masa succesorală se compune dintr-un imobil care trebuie să fie supus unei expertize, avocatul are aceeași obligativitate de a fi prezent ca și în cazul unui termen la judecătorie?
Dacă a absentat în repetate rânduri de la convocare pe motiv că "chiar nu poate ajunge", neasigurând un înlocuitor și olbigând astfel clientul să se reprezinte singur, i se poate opri din onorariu sau poate fi sancționat în vreun fel?
Dacă se pune problema de desfacere a contractului de reprezentare juridică cu avocatul, contract în care este specificat un comision de câșting de 7% din ceea ce îi va reveni clientului în urma succesiunii, avocatul mai are vreun drept să ceară aceast comision dacă s-a renunțat la contract?
Ce credeti ca putea sa faca avocatul la expertiza,sa se lupte cu partile ,sa faca poze imobilului ,sa masoare cu rulota linia de hotar.Sunt avocati care se prezinta la expertiza si avocati care nu se prezinta.important este ca av sa formuleze eventuale obiectiuni pertinente la raportul de expertiza sau sa solicite sprjinul unui alt expert cand redacteaza obiectiunile respective..Ca av. nu pot sa fi specializat in expertize medico legale,grafologice,topografice prezenta avocatului o consider in general ca putin utila la realizarea expertizei.
Expertul are obligatia sa convoace partile in dosar la expertize, nu si avocatii.
Prezenta la expertiza a expertului tine de prevederile din contractul incheiat intre partea in proces si avocatul ales sa o reprezinte.
Raspuns la intrebarile dvs. puteti gasi numai in contractul pe care l-ati semnat cu avocatul. Daca in contract sunt mentionate penalizari pentru neprezentarea avocatului la expertiza, la data convocarii de catre dvs., atunci puteti aplica aceste penalizari.