avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc

Buna ziua
Sunt angajată în învățământ cu contract le perioada determinată, care va expira la 31.08.2018. Sunt însărcinată și voi naște în luna noiembrie. Anterior angajării am fost 2 ani în concediu creștere copil, cu primul copil. De la 1 septembrie și până în noiembrie cand voi da nastere celui de-al doilea copil , pot intra in somaj? Mai pot apoi beneficia de concediu îngrijire copil de 2 ani? Sau trebuie sa imi gasesc un loc de munca neapărat pt aceste trei luni? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Luciana1308 , utilizator 14:04, 29 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la 1 septembrie și până în noiembrie cand veti da nastere celui de-al doilea copil , puteti intra in somaj.,, dupa care intrati in CCC.

Pe durata CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua la terminarea CCC.
Directorul poate refuza sa ma bage în somaj pt ca am fost angajată ca suplinitor? Sau nu depinde deloc de el?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cum , intrucat c.i.m. va inceta de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat.
Ce acte imi sunt necesare in aceasta situatie pt dosarul de somaj? Pot depune dosarul la sfârșitul lunii august ca sa fiu sigura ca voi fi prinsă cu toată luna septembrie?
Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Intrebare concediu cresterea copilului s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am o prietena care este insarcinata in 7 luni si are o mica dilema: in prezent este angajata cu contract pe perioada determinata din decembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie studenta GabrielAK89 GabrielAK89 Buna ziua. Sotia mea este gravida si termina facultatea anul acesta in iulie, ea v-a naste in februarie. Care este solutia pentru a primii indemnizatia ... (vezi toată discuția)