avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebare concediu cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebare concediu cresterea copilului

Buna ziua!
Am o prietena care este insarcinata in 7 luni si are o mica dilema: in prezent este angajata cu contract pe perioada determinata din decembrie 2011, pe perioada de 1 an. Vrea sa intre in concediu prenatal cand face 8 luni si nu stie daca poate beneficia de concediul de cresterea copilului de 2 ani. Copilul se va naste in ianuarie.....
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 14:44, 25 Septembrie 2012
Buna! Tu spui ca prietena ta este insarcinata in 7 luni , insa copilul se va naste in ianuarie! Asta e imposibil! Pentru a beneficia de indemnizatie din cate stiu eu , trebuie sa ai lucrat un an pana la data nasterii copilului.
Beneficiaza de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului are venituri din salarii, indiferent ce fel de contract individual de munca are.
Daca prietena dvs este insarcinata in 7 luni,cum ar putea sa nasca in ianuarie 2013? Sa inteleg ca acum copiii bebelusi pot iesi din pantecele mamei la 11 luni in loc de 9 luni?
:slap: :rofl:
nu mai va dati pumni in cap, ca o sa va doara dimineata :))
am gresit "calculelele" - de fapt recunosc, nici macar nu le-am facut :p
doar ce a intrat in 7 luni sau, ma rog, cam pe acolo....si vrea sa intre cat mai repede in concediu de maternitate (nu de alta, dar este sudorita si e f distractiv sa sudeze pe santier naval la dublu) copilul se va naste cel mai probabil de revelion, ca este asteptat intre 25 dec si 5 ianuarie.
acum sper ca am fost suficient de exacta astfel incat dl Tarzan sa imi poata oferi o opinie adecvata legata de esenta intrebarii....
cam asa stiam si eu (dupa 2 copii sunt experta in CIC ")))
cu ce sunt eu dezorientata un pic e legata de modul in care suspenda activitatea ca sa intre in CIC.....
adica ea intra sa zicem cu 1 octombrie in concediu maternitate si il termina cam pe la sf lui ianuarie. atunci ar trebui sa se duca la firma si sa faca o cerere de suspendare a CM si sa completeze fisa de venituri ca sa poata depune dosarul pt CIC. daca ei i se termina CM prin decembrie, cat e inca in maternitate....cum mai suspenda activitatea :hm:
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l., Consultant protectia mediului

Alte discuții în legătură

Viitoare mamica miki_mariana miki_mariana Buna ziua.momentan sunt in somaj din decembrie in luna asta mai bine zis saptamana ce vine o sa intru in prenatal,intrebarile sunt asa: 1pe luna lui ... (vezi toată discuția)
Acordare ccc TropeC TropeC Bună ziua! Situația mea este următoarea: sunt însărcinată în 38 de săptămâni, având DPN 10 septembrie. Până în acest moment am lucrat 24 de luni ... (vezi toată discuția)
Nasteri vali palade vali palade o prietena este in crestere si in iunie se fac 2 ani dar acum este deja iar insarcinata si firma la care era sia suspendat activitatea in iunie cind termina ... (vezi toată discuția)