avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nasteri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nasteri

o prietena este in crestere si in iunie se fac 2 ani dar acum este deja iar insarcinata si firma la care era sia suspendat activitatea in iunie cind termina aia 2 ani de crestere la primul copil trebuie sa intre in concediu de maternitate cum sa procedeze sau ceri de facut ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:43, 20 Februarie 2010
Nu inteleg cum firma "si-a suspendat activitatea in iunie cand termina aia 2 ani de crestere"? Suntem in februarie, ea termina CIC in iunie luna in care presupui ca firma va suspenda activitatea. Eu o sfatuiesc sa-si faca CIC linistita si la expirare vedem in ce situatie concrete este.
firma si suspendat in ian 2010 activ ia cin iese din crestere in iunie ce sa faca sa intre in somaj sa se angajeze trimp de o luna ca pia in sept cind naste se incadreaza in alea 124 zile de concediu prenatal
firma-suspendata ianuarie 2010 , persoana -in crestere , iunie-sfirsit crestere de 2 ani , firma-suspendata ,iunie-septembrie ce face mama? din septembrie si urmatorii 2 ani mai primeste crestere ?acesti 2 ani care se incheie in iunie a incasat 1500 lei cit ia din septembrie. si ce ar trebui sa faqca in perioada iunie-septembrie. Va multumesc
iunie-septembrie ce face mama?

Va benificia de indemnizatie somaj care se va suspenda cand va intra in concediu de maternitate si concediu cic, somajul reluanduse de unde a ramas dupa aceste perioade.
deci inteleg k trebuie sa iasa in somaj de la firma suspendata,dar apoi ce documente trebuie intocmite pentru a obtine din nou indemnizatie pt crestere copil ?Puteti sa-mi dati vreun articol din lege cu privire la aceasta speta?

Alte discuții în legătură

Gravida in perioada somajului monicutzmirel monicutzmirel Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri: de pe data de 10.10.2009 pana pe data de 31.11.2009 am lucrat la o firma, iar de pe 01.12.2009 am intrat in somaj pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa somaj xlayoana xlayoana Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si ... (vezi toată discuția)
Pot fi cenzor la administratia blocului in timp ce sunt in somaj? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna ziua, Am si eu o nelamurire si as avea nevoie urgenta de sfatul unui specialist. Sunt in somaj de cateva luni adica mai precis in luna mai am intrat in ... (vezi toată discuția)