avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebare concediu cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebare concediu cresterea copilului

Buna ziua!
Am o prietena care este insarcinata in 7 luni si are o mica dilema: in prezent este angajata cu contract pe perioada determinata din decembrie 2011, pe perioada de 1 an. Vrea sa intre in concediu prenatal cand face 8 luni si nu stie daca poate beneficia de concediul de cresterea copilului de 2 ani. Copilul se va naste in ianuarie.....
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 14:44, 25 Septembrie 2012
I se va suspenda c.i.m. pana la data incetarii acestuia,intrucat are c.i.m. pe durata determinata ... in cazul in care nu se mai prelungeste durata c.i.m., atunci poate intra in somaj, va suspenda somajul si apoi va intra in CCC , urmand a relua somajul imediat dupa terminarea CCC.

In acest sens, contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, Aceasta modalitate de incetare a raportului de munca ii da posibilitatea sa beneficieze de indemnizatie de somaj.
Asadar, dupa incetarea c.i.m. va trebui sa depuna ctele de somaj la AJOFM..

In perioada de somaj indemnizat se poate beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie) si apoi de concediu pentru cresterea copilului (CCC).

Certificatele medicale se duc la AJOFM care le va calcula si le va plati.

Cererea pentru intrarea in CCC se face catre AJOFM, iar actele se depun la Primaria in raza caruia are domiciliu.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc freeelis!! :)
acum m-am prins de toate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitoare mamica miki_mariana miki_mariana Buna ziua.momentan sunt in somaj din decembrie in luna asta mai bine zis saptamana ce vine o sa intru in prenatal,intrebarile sunt asa: 1pe luna lui ... (vezi toată discuția)
Acordare ccc TropeC TropeC Bună ziua! Situația mea este următoarea: sunt însărcinată în 38 de săptămâni, având DPN 10 septembrie. Până în acest moment am lucrat 24 de luni ... (vezi toată discuția)
Nasteri vali palade vali palade o prietena este in crestere si in iunie se fac 2 ani dar acum este deja iar insarcinata si firma la care era sia suspendat activitatea in iunie cind termina ... (vezi toată discuția)