avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie Studenta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie Studenta

Buna ziua.

Sotia mea este gravida si termina facultatea anul acesta in iulie, ea v-a naste in februarie.
Care este solutia pentru a primii indemnizatia pentru cresterea copilului?
Trebuie sa inceapa o alta forma de invatamant sau poate baga o carte de munca la o firma?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:24, 10 Iunie 2015
O varianta :
Dupa terminarea facultatii isi poate depune actele la somaj. Din somaj va putea intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
Pe durata celor doua concedii plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua la termnirarea fiecaruia dintre aceste concedii.

O a doua varianta ar fi sa se angajeze, imediat dupa terminarea facultatii..
Somajul se va acorda pana in februarie cand naste ea? Din cate stiu somajul este de 3 luni. De la cate luni de graviditate poate lua concediul maternal?
Care este indemnicazatia daca baga somajul?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
GabrielAK89, utilizator
Somajul se va acorda pe o perioada de 6 luni. Insa sotia dvs, va intra in concediu de maternitate (126 de zile) , situatie in care plata indemnizatiei de somaj va fi suspendata si se va relua dupa terminarea CCC, intrucat din concediu de maternitate va intra in CCC.

In cazul acesta, indemnizatia pentru CCC va fi de 600 lei la care se va adauga 200 lei alocatia de stat pentru copil acordata pana la varsta de 2 ani.
Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se acorda cupa terminarea concediului de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare cam urgenta Ruxandra2019 Ruxandra2019 Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt cadru didactic necalificat si lucrez de doi ani. Pe data de 14 iunie mi se incheie contractul. Eu sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu prenatal daca am fost in somaj 6 luni? marianioan marianioan am fost 2 ani in prenatal apoi am iesit in somaj acuma so terminat somaju si eu sunt gravida de 1 luna (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)