Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza pentru a obtine un certificat privind stagiul de cotizare.Am nevoie de acest certificat plus desfasuratorul lui pentru a primi somaj.Ideea este ca firma la care am lucrat a avut sediul mai intai la Botosani si apoi la Iasi, dar eu am lucrat la punctul de lucru din judetul Suceava,oras Vatra Dornei.Nu stiu exact care e motivul, comoditatea sau ignoranta, dar cei de la AJOFM Vatra Dornei mi-au spus ca ei nu au cum sa ceara acest certificat, pentru ca nu au acces la date din alte judete.Eu am vorbit cu cei care se ocupa de asta in cadrul fostei firme la care am lucrat si mi-au spus ca nici ei nu au acces la aceste date si ca AJOFM Vatra Dornei trebuie sa se ocupe de asta.Mi se pare absurda aceasta situatie.Cum as putea proceda sa obtin acete certificate?Multumesc frumos.
Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor anual, din oficiu, de catre CNPAS, prin casele teritoriale de pensii.
Stagiul de cotizare se certifica si la cererea asiguratilor, contra unei taxe, oricand in timpul anului.
Prin urmare, adresati-va Casei de pensii in raza careia domiciliati.
CNPAS nu va poate ajuta cu stagiul de cotizare pt somaj.
Va pot ajuta atat cei din societate cat si cei de la AJOFM Vatra Dornei.
Solicitati eliberarea anexei 26 la norme de la societate impreuna cu stagiul de cotizare, nu trebuie sa va refuze asigurativa ca a ajuns la ei sau duceti-va personal la firma si inregistrati cererea respectiva.
Cei de la Vatra Dornei ar putea solicita aceasta adeverinta cu stagiul de cotizare, de la AJOFM Iasi unde societatea a avut inregistrat sediul, dar sunt foarte comozi cei din sistemul public, incercati stiti cum merge la cei din sistem.............
Probleme acte somaj
dante7
Buna,
M-am prezentat la AJOFM cu dosarul si m-i sa spus ca adeverinta privind cotizatia la somaj nu este buna deoarece nu are stampila AJOFM si nu am stagiu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata
ralu2008
buna seara.as dori cateva informatii....
1.adeverinta privind sporurile si adaosurile reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de munca ... (vezi toată discuția)