avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cont 106- rezerve
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cont 106- rezerve

Soldul contului 106 reprezinta rezervele existente si neutilizate. Dar in momentul utilizarii pentru investitii a surselor existente in contul 106, cum se debiteaza acest cont atunci cand sunt folosite aceste valori pentru efectuarea investitiilor, respectiv achizitionarea unei cladiri?
Acesta ramane evidentiat doar scriptic, deoarece, din punct de vedere contabil, nu se inregistreaza diminuarea soldului pe masura realizarii cheltuielilor de investitii, astfel incat, la finele exercitiului financiar, soldul cumulat al anului precedent se preia in anul urmator, la care se adauga rulajul anului curent? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:31, 27 Iunie 2018
Soldul 106 reprezinta intr-un fel sursa de unde este realizata investitia in cladire. Deci nu se diminueaza nicidecum. Astfel, soldul cumulat al anului precedent se preia in anul curent, la care se adauga rulajul anului curent.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila 1ppp 1ppp Am o societate (srl) pe care doresc sa o inchid, In creditul contului 1068 am 7000 lei (repartizare profit anii precedenti ). Cum se face diminuarea ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerve legale loredana.m loredana.m Poate cineva sa-mi spuna care e logica urmatoarelor operatiuni contabile: 129=1061 in decembrie in cazul in care se inreg profit 121=129 in ianuarie ptr a ... (vezi toată discuția)
Rezerve din reevaluare iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Am facut reevaluare la 31.12.2011 la o cladire pe care acum patronul vrea sa o vanda. Valoarea initiala a cladirii a fost de 75.000 lei ( 212), ... (vezi toată discuția)