avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pensia de urmas nu ajunge la copil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pensia de urmas nu ajunge la copil

Copilul minor nu locuieste cu tatal, ramas in viata. Tatal primeste pensia de urmas a copilului la el acasa si nu ii da copilului banii care i se cuvin. Acelasi lucru si cu alocatia.
Ce se poate face ca sa-si poata primi banii?
În grija cui se află minorul`?
acum sta cu prietenul si familia lui in alt oras.
Tatal zice ca ii da pensia cand face 18 ani. Dar din cate stiu cand implineste 18 ani va primi pensia copilul oricum, nu va mai avea tatal dreptul sa o ia. Insa acum daca ei locuiesc separat nu ar trebui ca tatal sa ii trimita banii ?
Nu are dreptul sa plece de acasă minorul fără acordul tatălui.
La prieten se poate muta LEGAL doar când împlinește 18 ani.
A plecat deoarece tatal o batea. Oricum nici acolo nu isi primea pensia sau alocatia.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pt copii orfani doina1961 doina1961 Buna ziua. Intrebarra mea este : daca in Romania in sec XXI ,2 copii minori orfani de ambii parinti.din luna august 2013 e posibil sa nu aiba nici alocatie ... (vezi toată discuția)
Buna, am aproape 18 si sunt intr-o relatie de 1 an cu un baiat ... ilieadelinaalexandra ilieadelinaalexandra buna, am aproape 18 si sunt intr-o relatie de 1 an cu un baiat de aceeasi varsta . as vrea sa plec de acasa pentru ca nu ma mai inteleg deloc cu parinti mei de ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)