avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna, am aproape 18 si sunt intr-o relatie de 1 an cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna, am aproape 18 si sunt intr-o relatie de 1 an cu un baiat ...

buna, am aproape 18 si sunt intr-o relatie de 1 an cu un baiat de aceeasi varsta . as vrea sa plec de acasa pentru ca nu ma mai inteleg deloc cu parinti mei de vreo 2 ani . in primul rand daca se strica ceva sau dispar bani eu sunt vinovata, fac o diferenta forte mare intre mine si fratele meu, , nu e zi in care sa nu ma faca proasta sau tampita , de cand am iubit tot timpul aud "ai iubit ar trebui sa iti plateasca tot"(nu mi se pare normal sa imi plateasca tot). cand vreau sa merg undeva cu el cica trebuiesc ceruta, cand vine la mine are niste discutii cu el in care il mai jigneste, tot timpul aud frazele' de ce nu pleci o data sa scap de tine" si ' cati bani am cheltuit cu tine imi faceam vila". cel mai mult nu ii convine ca iunitul meu vrea sa ma ceara.. este cela ilegal sau as putea avea eu sau el sau chiar parinti lui probleme daca ma mut la ei. ce as putea sa fac .? am nevoie de un sfat.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 19:34, 16 Octombrie 2020
Buna dimineata,
Cate luni mai ai pana implinesti 18 ani?
Stiu un caz de acum cativa ani, prin 2000, in care fata mai avea 5-6 luni pana sa imlineasca 18 ani si a "fugit" cu iubitul.
Parintii au cautat-o, au apelat la politie pentru ajutor... si cand au gasit-o politistii au spus ca nu au cum sa-i ajuta daca ea nu vrea sa vina de bunavoie acasa. Pana la urma au ramas impreuna, au avut si perioade bune dar si rele...

Acum depinde doar de voi cum o sa va intelegeti de aici inainte, dupa ce va mutati impreuna.
Mai am 4 luni pana la 18 ani
Eu zic sa mai astepti astea 4 luni, cred ca poti face asta daca ai suportat pana acum...
Dar nu renunta la scoala, mergi la o facultate cu un domeniu ce iti place, fa-ti o cariera in paralel cu dragostea.
Bafta!
Eu in vara termin liceul si cu facultatea o sa fac postliceale si in paralel sa ma angajez sa fiu pe bani mei doar ca as vrea sa stiu dupa 18 ani daca plec părinți ma pot aduce inapoi cu forta sau sa le faca probleme iubitului sau părinților lui?
Dupa 18 ani poti face tot ce doresti si este legal, daca nu vrei sa ai "treaba" cu autoritatile statului ( politie, parchet...).

Alte discuții în legătură

Buna , am aproape 18 ani si sunt într-o relație de 1 an cu ... ilieadelinaalexandra ilieadelinaalexandra Buna , am aproape 18 ani si sunt într-o relație de 1 an cu un băiat de aceași vârstă. De 2 ani am probleme cu părinți deoarece fac diferențe între ... (vezi toată discuția)
Legea privind decizia de a pleca de acasa la o varsta minora Larisa.isa67 Larisa.isa67 Buna seara , am o dilema in legutura cu plecatul de acasa la varsta de 17 ani pe propria raspundere la iubitul meu major, deoarece nu ma mai pot intelege cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)