avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Respingere creare asociatie de proprietari !?!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Respingere creare asociatie de proprietari !?!

Am depus actele pentru a constitui o asociatie de proprietari pentru o scara aflata intr-un bloc cu 3 scari.
Cererea a fost respinsa (Judecatoria Sector 5) pentru ca:
- nu am depus tabel nominal de semnaturi desi aveam acel tabel ca anexa la acordul de asociere semnat la AG unde s-a aprobat infiintarea asociatiei. Inca un tabel cu semnaturi era anexat si la statut.
- s-a invocat ca nu am depus dovada privind inexistenta unor proprietari comune aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate fi delimitata . Noi avem, ca si asociatie de locatari, deja contracte cu toti furnizorii si contoare individuale pe scara - nu avem nimic in comun cu restul scarilor. Nu scrie nicaieri ca trebuie depus asa ceva.
- nu am depus declaratia de delimitare a partilor comune si procesul verbal al gestionarii serviciilor comune semnate de reprezentantii tuturor scarilor ce alcatuiesc blocul, precum si avizele de principiu de la furnizorii de servicii. CINE mama masii face acea declaratie, ce trebuie sa cuprinda, CINE mama masii face acel proces verbal si pentru ce daca restul scarilor sunt deja delimitate ca si asociatii de proprietari, deci nu au nimic comun cu noi?
Cel mai recent răspuns: MrCod , utilizator 11:30, 28 Iunie 2018
1-Este forum ,rugam atentie sporita la maniera de exprimare
2-
nu am depus tabel nominal de semnaturi desi aveam acel tabel ca anexa la acordul de asociere

Exista sau nu tabelul de semnaturi ?
Daca exista aveti dreptul sa atentionati autoritatea ca la fila "n" din dosar exista depus documentul solicitat
3-Nu are legatura inexistenta unor proprietari comune aferenta tronsoanelor cu contracte cu toti furnizorii si contoare individuale pe scara -
Daca este un imobil alcatuit din mai multe scari ,nu aveti in comun subsol tehnic si instalatia comuna de alimentare utilitati si preluare ape reziduale?
Nu scrie nicaieri ca trebuie depus asa ceva.

L nr 230/2007
Articolul 5
(1) Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri. Acordul se consemneaza intr-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere .
(2) In cladirile de locuinte cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte numai in conditiile in care nu exista o proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate fi delimitata.
(3) Daca este cazul, asociatiile de proprietari infiintate pe scari sau tronsoane de cladire isi reglementeaza intre ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexa la acordul de asociere .

Efectiv..la punctul 3- trebuie ca noi sa mergem la asociatia alaturata si sa facem un proces verbal prin care sa stipulam ca nu avem parti comune, iar toate serviciile sunt contorizate separat?

corectie: "inexistenta unor proprietari comune aferenta tronsoanelor " -> "inexistenta unor PROPRIETATI comune aferenta tronsoanelor"
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
MrCod, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se infiinteaza o asociatie ? lumy81 lumy81 Buna! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu pasii necesari infiintarii unei asociatii, precum si functionarea acesteia. Multumesc! (vezi toată discuția)
Desprindere de asociatie o singura scara ababeiconstantin ababeiconstantin cum se desprinde o scara de la o asociatie de prop. avand datorii catre asociatie . asociatia are datorii numai la un singur furnizor cet ... (vezi toată discuția)
Desprindere de asociatia mama 123321123 123321123 BUNA ZIUA! NE CONFRUNTAM CU URMATOAREA PROBLEMA: -NE-AM INFIINTAT CA ASOCIATIE DE PROPRIETARI PE O SCARA DE BLOC CU O PARTE DIN ... (vezi toată discuția)