Doresc sa ma retrag ca membru din asociatia de locatari si sa raman doar cu drepturile si responsabilitatile de propietar.
Am facut o cerere in acest sens si mi s-a raspuns ca nu se poate, ca nu exista temeil legal, facand referire la Iar in legea 230/2007 sau HG1588/2007 nu este prevazut cazul de renuntare prin optiune.
Din ce stiam, asa cum am aderat, fiind o optiune a mea in acel moment, pot si sa ma retrag cand doresc.
Ma puteti indruma cum pot proceda si unde pot sa gasesc o reglementare care sa imi faciliteze aceasta solicotare?
Nu trebuie sa faceti cerere ci doar sa notificati asociatia ca renuntati la calitatea de membru.
Calitatea de membru va ofera posibilitatea sa participati la adunari generale si sa votati in AG.
Prin renuntarea la calitatea de membru va veti supune hotararilor adoptate in AG fara a va putea exprima punctul de vedere.
Eu in cerere am solicitat sa imi aprobe retragerea si raspunsul pe cerere a fost ca nu se poate face acest lucru, neexistand temei legal.
O sa reformulrz cererea prin care ii informez ca renunt sa mai fiu membru al asociatiei.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Acordul pentru a deveni membru proprietar este o obtiune la latitudinea proprietarului
Nu exista dispozitie care sa oblige proprietarii de apartamente sa incheie acord de asociere
Dupa cum initial ati inteles din anumite considerente sa deveniti membru proprietar ,la fel aveti dreptul sa solicitati sa nu mai fiti membru proprietar
In calitatea de simplu proprietar aveti aceleasi obligatii-inclusiv financiare,mai putin drepturile sa va depuneti candidatura pentru functiile de reprezentare asociatie de proprietari si sa va exprimati dreptul de vot
Inclusiv cu dreptul la vot exista o intreaga polemica deoarece dreptul la vot este un drept prevazut si garantat de Legea Fundamentala
Dreptul la vot
ivanvintilica
Un locatar ,care a achizitionat un apartament intr-un bloc din cadrul unei asociatii,nu a binevoit sa faca o cerere de aderare la asociatie,are drept de vot ... (vezi toată discuția)