avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare/dobandire boxă la subsol, bloc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare/dobandire boxă la subsol, bloc "proprietate"

În 1992 am cumpărat un apartament, într-un bloc, construit în 1974, bloc, "proprietate", fiecare apartament având o boxa la subsol. În 2002 am cumpărat în același bloc un alt apartament, impreuna cu boxă aferenta. Ulterior am vândut primul apartament, fără boxă, întrucât cumpărătorul nu era interesat de aceasta. Apartamentul a făcut ulterior obiectul a încă 3 contracte de vânzare-cumpărare. Ultimul cumpărător, la sugestia unui vecin, a venit sa ne ceara boxa, pe că noi nu am vândut-o, dar pe care el are impresia ca ii aparține. Va rog să-mi comunicați o opinie referitoare la modul de înstrăinare a acestor spatii(boxe de la subsol) și cum pot să-l lămurim pe actualul vecin ca boxă ne apartine.
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 16:14, 29 Iunie 2018
Boxele de la subsol au fost prevazute astfel din constructia blocului si incluse in actele initiale ale apartamentelor, ori au fost amenajate de proprietari "la mica intelegere", subsolul fiind initial unul tehnic. Inclin sa cred ca este vorba de varianta ultima, altfel boxa ar fi fost inserata in toate actele de vanzare-cumparare subsecvente celui dintai conform principiului "accesoriul urmeaza principalul". Cred ca vanzarea acesor boxe s-a facut fara vreun inscris constatator si fara vreun drept legal al vreunui proprietar asupra vreuneia dintre ele. In acest caz, actualul proprietar nu poate revendica niciun drept asupra vreunei boxe.
Daca detineti document care atesta calitatea dv de proprietar asupra boxei,aratati persoanei interesate documentul si astfel aceasta va constata ca spatiul va apartine
Blocul a avut din constructie boxe la subsol, suprafață fiecăreia fiind trecuta în cvc încheiat cu Întreprindere de Gospodărire Locala
In acest caz, boxa trebuia sa urmeze traseul apartamentului din punct de vedere al proprietarului. Trebuia inclusa in fiecare contract de vanzare cumparare.

Mimi 2017 a scris:

Blocul a avut din constructie boxe la subsol, suprafață fiecăreia fiind trecuta în cvc încheiat cu Întreprindere de Gospodărire Locala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa subsol Ioana671 Ioana671 Buna ziua! In contractul de cumparare a apartamentului este specificat ca apartamentul are si boxa. Nu sunt specificati exact mp ai boxei, doar cota parte ... (vezi toată discuția)
Eliberare apartament si boxa linaababy linaababy Buna ziua, am o mica-mare problema cu fostii propietari ai apartamentului recent cumparat de mine, in contractul de vanzare am stabilit data de eliberare a ... (vezi toată discuția)