avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Termeni si conditii ale site-ului: Clauza privind ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Termeni si conditii ale site-ului: Clauza privind drepturile de autor e legala?

Buna ziua,

In Termenii si conditiile de utilizare ale multor site-uri web am intalnit urmatoarea clauza:

Orice material furnizat de utilizatori, inclusiv prin mesaje pe forum, apartine SITE-ului si este protejat de legislatia privind drepturile de autor.

Este legala aceasta clauza?

Exemplu, daca X posteaza o poezie compusa de el pt prima data pe un forum care are aceasta clauza, X nu mai are voie sa-si includa poezia intr-un eventual volum de poezii pe care va vrea sa-l publice ulterior?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 11:50, 7 Noiembrie 2009
Incercati sa faceti in asa fel incat materialele sa fie vizibil semnate de dvs. Vorbiti cu un programator cum se poate encripta, astfel incat oricine acceseaza materialele urcate de dvs sa fie trimisi catre un site al dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate link catre un site extern. se considera a fi nerespectarea dreptului de autor? vali_v vali_v Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu legalitatea postarii pe site-ul propriu linkuri catre alte site-uri, de orice natura: presa, vreme, legislatie, ... (vezi toată discuția)
Proprietatea intelectuala in caz de demisie OWARDO OWARDO As vrea sa stiu mai multe despre acest subiect sau ce lege si in ce conditii este reglementat acest aspect. Nu mi s-a pare corect ca o firma sa se foloseaca de ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)