avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața!

Sunt divorțată , am doi copii ( unul e minor , unul major) , împreună cu fostul soț am două garsoniere, pe Cf suntem trecuți amândoi.In cazul in care decedează unul din noi cum se împart cele două proprietăți?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:40, 29 Iunie 2018
Cota succesorala cuvenita sotului supravietuitor va fi de un sfert din mostenire, in timp ce descendentii defunctului vor culege impreuna trei sferturi din mostenire, urmand ca partea din mostenire ce li se cuvine acestora sa se imparta intre ei in mod egal.
Care soț supraviețuitor dacă doamna a învederat că este divorțată?
Solicitați partajul pentru a vi se stabili un drept exclusiv de proprietate.
Copiii vor culege moștenirea ex integro (în totalitate).
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune superdorex superdorex Va salut, as dori sa stiu daca tatal meu decedeaza cum se imparte mostenirea?...mentionez ca mostenitori ar fi mama, eu si o sora! (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala iancu123 iancu123 la cat se intinde in procent din masa succesorala, rezerva succesorala? (vezi toată discuția)
Cum va fi impartita casa dupa decesul unuia dintre soti? catinica catinica Suntem la a doua castorie(suntem impreuna din 2004 si ne-am casatorit in 2009).Am construit o casa pe un teren cumparat .Casa nu are act de proprietate,ci doar ... (vezi toată discuția)