avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adeverinta agricola
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adeverinta agricola

Imi poate spune cineva care este legea care incadreaza eliberearea adeverintelor agricole sau de exploatatie de catre primarii,
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 11:04, 29 Iunie 2018
Temeiul legal care stabileste in sarcina primariilor responsabilitatea tinerii registrului agricol il constituie art. 6 din OG nr. 28/2008 privind registrul agricol, care la alin. (1) prevede ca "Primarii comunelor, ai orașelor, ai municipiilor și ai sectoarelor municipiului București iau măsuri pentru întocmirea și ținerea la zi a registrului agricol, pe suport hârtie și în format electronic, în conformitate cu prevederile prezentei ordonanțe, pentru asigurarea împotriva degradării, distrugerii sau sustragerii acestuia, precum și pentru furnizarea datelor din registru, cu respectarea prevederilor legale."
Alin. (6) lit. b) al aceluiasi articol stabileste ca "Registrul agricol constituie: bază de date pentru satisfacerea unor solicitări ale cetățenilor, cum ar fi: eliberarea documentelor doveditoare privind proprietatea asupra animalelor și păsărilor, în vederea vânzării în târguri și oboare, privind calitatea de producător agricol, în vederea vânzării produselor la piață, privind starea materială pentru situații de protecție socială, pentru obținerea unor drepturi materiale și/sau bănești și altele asemenea."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate turboxxl turboxxl Buna ziua, Taicameo a decedat si a avut o casa impreuna cu fosta sotie.Casa nu este intabulata si nici nu o poate intabula dar nu stiu de ce Exista o ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse agricole în piata - intreprindere familiala varvea@yahoo.com varvea@yahoo.com Bună seara! În urma deciziei de a vinde produsele obtinute din exploatatia agricolă proprie în piețele din zonele apropiate au apărut și anumite ... (vezi toată discuția)
Masura 112 bdany bdany Buna ziua, Daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns la urmatoarea situatie privind eligibiliatea pentru masura 112. Acum cateva luni am cumparat cu ... (vezi toată discuția)