Va rog să lămuriți care este încadrarea juridică a următoarei situații:
Cu mai mulți ani în urmă proprietarul unui imobil a îngăduit verbal ca vecinul său persoană juridică să se folosească de curtea imobilului fără nici o obligație la schimb și fără un termen limită.
Intreb acest lucru deoarece din 2009 persoana juridică și-a schimbat adresa dar a lăsat în curtea pe care a folosit-o mai multe șoproane din tablă deteriorate pe care nu le-a ridicat când s-a mutat de acolo.
Vă mulțumesc.
Buna seara,
Notificati-l printr-o somatie transmisa prin posta cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire sa-si ridice in 15 zile acele magazii.
Daca nu si le ridica le demolati si gara.
Va sfatuiesc sa apelati, eventual, la ajutorul unui avocat.
Bună seara
Vă mulțumesc pentru raspuns. Mă interesează totuși in ce fel se poate încadra juridic relația descrisă, adică folosirea gratuită a terenului (curtea) proprietarului cu acordul verbal al acestuia, pentru o perioadă nedefinită de către vecinul său persoană juridică. Mă gândesc că situația redată reprezintă totuși un fel de înțelegere între cei doi care probabil dpdv juridic a dat naștere la unele obligații. Aceasta înseamnă că în somația pe care sugerați să o facă ar trebui să se refere la unele temeiuri juridice, nu? Omul este un pensionar foarte în vârstă și vreau să îl ajut, însă nu am pregătire juridică și din acest motiv am recurs la ajutorul acestui site.
Incă odată, vă mulțumrec !