avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... referitor la o constructie facuta pe razor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

referitor la o constructie facuta pe razor

Buna ziua,
In urma cu 10 ani am cumparat o casa cu teren f. mic. In spatele acesteia este un spatiu, cu o latime de aprox. 1 m pe toata lungimea aferenta casei. In acest spatiu era construit un WC de curte pe care l-am transformat intr-o mica magazie. Repet : era deja construit iar eu l-am cumparat asa cum era. Era asezat direct in razorul dintre mine si gradina invecinata si era construit din ciment. Intre timp, acesta s-a deteriorat si s-a inclinat avand tendinta sa cada in gradina vecina. Drept pentru care, l-am daramat si am refacut mica magazie pe soclul pe care era asezat gardul ce desparte gradina vecina de casa mea si care se intinde pana in dreptul WC. Asadar, pe lungimea acestui soclu (aprox. 5 m) am construit din OSB o mica magazie care se sprijina de casa - asa cum era si fostul WC. Fostul WC avea dimensiunile de aprox 1 m / 2,0 m. Acum noua contructie are 1 m / 5 m. Este o constructie fara fundatie, fara ferestre si cu gheaburi care se scurg in curtea mea. Am incercat sa iau consimtamantul vecinului dar nu a fost la domiciliu, deoarece casa acestuia este in vanzare si nu poate fi gasit mereu. La momentul in care vecinul a venit pe la casa dansului a observat modificarea facuta de mine si s-a sesizat in mod agresiv cu tot felul de amenintari. Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot sa fac sau la ce ma pot astepta de la o asemenea persoana care nu este unicul mostenitor al proprietatii invecinate, fiind chiar mai multi coproprietari.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:25, 13 August 2016
Se impune sa faceti mai multe precizari, cu privire la :
- cand a fost demolat wc/magazie si cand s-a construit noua magazie?
- a existat autorizatie de demolare si autorzatie de construire?

Se impune sa fac si eu o precizare printr-un facsimil din lege, astfel :
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, [...], astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin.


Cu privire la intrebarea dvs. directa, nu se poate da un raspuns cert, pentru ca nu stim ce are vecinul in cap, care sunt intentiile lui si cu ce il deranjeaza magazia.
Ideal ar fi sa cadeti, cum se spune, la pace cu vecinul.
WC/magazie era pe cale sa se prabuseasca si a fost demolata in aceeasi zi (acum 2 zile) cu reconstructie magaziei. Acest WC - nu e prevazut ca fiind constructie aferenta casei - fiind o improvizatie, iar eu l-am cumparat ca atare. Am insistat sa vorbesc cu vecinul respectiv, dar nu e cu putinta - sustine ca va veni un prieten avocat care va face masuratorile si va cere demontarea magaziei.
Repet, acest vecin nu este singurul mostenitor al locuintei pe care o are; sunt in jur de 9 mostenitori cu drepturi egale dar s-a gasit el sa ridice obiectiuni fara sa accepte nici o discutie. Deci, vrea cu tot dinadinsul sa fac rau - nu sa ne intelegem
Nu prezinta importanta faptul ca mai exista si alti mostenitori, reclamantul poate sa actioneze in numele lui sau si in numele celorlalti, deci nu-i puteti opune acest fapt reclamantului. Dvs. trebuie sa va aplecati pe problema dvs., actele si faptele dvs. cu privire la magazie, s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am mostenit casa parintilor mei, construita in anii ... Rodica N Rodica N Buna seara. Am mostenit casa parintilor mei, construita in anii 1966. Gardul dinspre strada este construit pe soclu din beton, cu stalpi din beton, ... (vezi toată discuția)
Distante legale pentru constructii si plantatii be_onest_1972 be_onest_1972 Buna seara, am descoperit discutii foarte interesante pe acest forum si cu mare bucurie am aflat despre sfaturi foarte utile adresate celor ce si-au expus ... (vezi toată discuția)
Constructie pe linia de hotar de catre vecin - autorizatie obtinuta dupa 2 ani marianica marianica Va rog mult sa ma sfatuiti intr-o mare problema. Acum doi ani vecinul nostru a demolat mare parte a peretelui unei bucatarii de vara construite in urma cu ... (vezi toată discuția)