avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanse de castig a unei decizii de suspendare a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanse de castig a unei decizii de suspendare a permisului de conducere , accident

Buna seara , as dori sa aflu si eu daca pot contesta si daca sunt sanse de castig , a unei decizii de suspendare a permisului de conducere pe 30 zile in urma unui accident minor . In data de 17.05.2018 pe o anumita strada X din Bucuresti , conducand autocarul plin cu turisti , am atins usor fara sa imi dau seama , fara sa simt vreun impact , oglinda si aripa din ce am inteles , al unui autoturism parcat pe partea dreapta a strazii. Nimeni din autocar nu a sesizat acest incident , nu am fost oprit in trafic de nici o masina "martor" asa ca am continuat drumul . Intre timp o alta masina din spatele a filmat momentul incidentului , oprind si asteptand sa vina proprietarul autoturismului lovit. Proprietarul a facut reclamatie la accidente usoare , eu nu am stiut , au trecut cele 24h de la producerea accidentului , deci conform legii raman fara permis de conducere. Daca as fi stiut nu eram nebun sa nu declar si eu accidentul si sa imi pierd painea de pe masa , cum o sa se intample acum ca am ramas fara permis. Abia astazi 29.06.2018 am fost sunat de catre un agent al politiei rutiere sa ma prezint la accidente usoare sa semnez procesul verbal si sa predau permisul. Ce pot face in aceasta situatie ???? Patronii firmei ma vor da afara in caz ca voi ramane fara permis.
Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Bazil Micu , utilizator 15:37, 30 Iunie 2018
Bună ziua! Din păcate, art. 79 din codul rutier impune obligația de a vă prezenta la poliție in termen de 24 de ore, mai puțin atunci când este cazul unei constatări amiabile. De asemenea, poliția v-a aplicat în mod corect măsura reținerii permisului, conform articolului 100, alineatul 3. Totuși, ați putea formula o plângere într-un termen de 15 zile de la comunicare la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția și teoretic ați putea obține suspendarea actului până la soluționare. Vă aflați într-o situație delicată, întrucat dacă șoferul autovehiculului lovit v-ar fi căutat pentru constatare amiabilă în loc să facă plângere, nu ați mai fi în această situație. Sfatul meu este să discutați cu angajatorul și sper să înțeleagă că această situație este una deosebită.

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
Bazil Micu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata casco Parazitu Parazitu Buna ziua, saptamana trecuta am avut un incident in trafic: am lovit un caine, iar dupa impact m\'am panicat si am tras de volan, intrand intr\'un autoturism ... (vezi toată discuția)
Lovit pe trecerea de pietoni, auto nu a oprit. sorcy3k sorcy3k In timp ce traversam pe culoarea verde o trecere de pietoni, mergand pe langa bicicleta mea, am fost lovit de o masina ce nu mi-a acordat ... (vezi toată discuția)
Accident butnar11 butnar11 Buna ziua, Aveam autoturismul parcat in fata firmei la care lucram si un coleg mi-a lovit masina cu ... (vezi toată discuția)