avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... instiintare dosar la Parchet/ imposibilitate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

instiintare dosar la Parchet/ imposibilitate de deplasare persoanl la parchet in termenul cerut

Buna ziua.
As aprecia sfatul dvs in urmatoarea situatie. Stiu ca a fost pusa intrebare asemanatoare, dar eu am cateva circumstante care ar face putin mai dificila situatia.
Am primit pe 27.06.2018 o instiintare de la parchet pe numele meu( nr blocului scris gresit pe adresa -dar cumva a ajuns unde trebuie), pusa in posta . O ruda a luat-o si mi-a trimis poza prin telefon.

Instiintarea este din partea Parchetului de pa langa Judecatoria orasului meu de domiciliu.
Mi se spune ca in conformitate cu prev, art 260 si art. 261 C. pr. pen. va instiintam ca la data .....ora ....am procedat la afisarea prezentei , nefiind indeplinite conditiile de inmanare a solutiei, in cauza ce formeaza obiectul dosarului penal nr.....
''Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa 10 zile de la afisarea prezentei , dar nu mai putin de 15 zile de la afisare , pentru inmanarea solutiei la sediul Parchetului de pa langa judecatoria......
de asemenea, mentionam ca in cazul in care fara motive temeinice nu va prezentati pentru comunicarea actelor de procedura in termenul de 15 zile actele de procedura se vor considera comunicate la implinirea acestui termen.''
Este mentionat nr de dosar si ca ar fi din 2012.

Eu nu am cunostinta sa fi facut ceva ilegal . Mentionez ca din 2010 nu locuiesc in Romania si ca vin acasa de 2 ori pe an in vacanta. Pe 29/06 an suferit o interventie chirurgicala si ca urmare am concediu medical pentru 2 saptamani si astfel e putin probabil sa calatoresc in 10-15 zile cum este scris in instiintare.

Spuneti-mi va rog care sunt pasii pe care trebuie sa fac:
-Pot suna la parchet ( e un numar de telefon pe Instiintare) sau pot sa comunic cu ei prin adresa de email de pe instiintare sa ma interezez despre ce este vorba in dosar?
Imi vor comunica telefonic/ prin email date legate de dosar sau trebuie sa ma duc neaparat personal la Parchet?
Trebuie sa angajez avocat?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
Mih2013a, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mih2013a , utilizator 14:47, 5 Iulie 2018
Incercati sa sunati la numarul de telefon de pe instiintare si solicitati comunicarea solutiei pe e-mail, poate vor accepta! Trebuie sa trimiteti actul de identitate scanat, o dovada ca sunteti plecat din tara si imposibilitatea de deplasare. Au fost situatii in care au inteles si au acceptat. Eventual comunicati adresa la care locuiti in prezent solicitand comunicarea la aceasta adresa.
Buna ziua.
multumesc pentru raspuns.
Am sunat la nr de telefon de pe instiintare si mi s-a spus ca dansii nu pot comunica prin telefon sau email ce presupune instiintarea chiar daca am nr de dosar. M-au sfatuit sa ma prezint la Parchet cand ma duc in tara in septembrie-octombrie sau sa fac imputernicire cuiva din tara ca sa ridice actele de la parchet in numele meu.

o zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare de la parchet Luck G Luck G Buna ziua. Astazi am primit o instiintare pe numele meu, pusa in usa cat timp eram plecat. Instiintarea este din partea Parchetului Medgidia. Mi se spune ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog să mă ajutați. o cunoștință a fost ... anonim1896 anonim1896 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați. O cunoștință a fost implicată într-un furt la un supermarket acum 3 luni, în valoare de 60 de lei. Atunci nu ii s-a ... (vezi toată discuția)
Instiintare parchet August88 August88 Buna ziua! Am si eu o nelamurire,acum cateva zile am gasit o instiintare pe numele meu,pusa in usa. Instiintare precizeaza faptul ca in conformitate cu prev, ... (vezi toată discuția)