avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regularizare decont tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regularizare decont tva

Sa platit tva cu 106 ron mai mult in anul 2013....fisa sintetica nu a fost regularizata..... acum am cerut rambursare de tva fara aceea suma ...deoarece nu se poate cere rambursare pe sumele platite in plus....fiscul imi cere sa regularizex suma 106 ron deoarece nu poate ramane in fise.. Eu am in decont suma ceruta de 5145 si in fisa este 5251 ron.intrebare ??? cum pot regulariza fisa...unde trebuie sa trec aceasta suma ca sa pic pe suma ceruta ptr rambursare >>>...nu inteleg de ce nu poate ramane in fisa ...ptr ca eu am cerut compensarea ...datoriilor...multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: aviva53 , utilizator 11:04, 3 Iulie 2018
Nu inteleg de ce nu poate ramane asa, poate sa apara pe 4423 cu sold debitor, plata in plus, sau pe 4482.

Daca nu considera ca este bine aceasta solutie, solicitati sa va indrume organul fiscal:

Cod proc fiscala:


ART. 7 Rolul activ și alte reguli de conduită pentru organul fiscal

(2) Organul fiscal are obligația să examineze starea de fapt în mod obiectiv și în limitele stabilite de lege, precum și să îndrume contribuabilul/plătitorul în aplicarea prevederilor legislației fiscale, în îndeplinirea obligațiilor și exercitarea drepturilor sale, ca urmare a solicitării contribuabilului/plătitorului sau din inițiativa organului fiscal, după caz.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc din suflet ptr raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare plati in contul unic Florin Marius Savu Florin Marius Savu Eu inregistrez obligatiile fiscale in conturile de pasiv cunoscute. Plata acestora o inregistrez in contul 4482 si apoi decontez pe conturile de obligatii , in ... (vezi toată discuția)
Tva de plata anterior si tva de recuperat acum hrincaionela hrincaionela buna ziua va rog putin ajutor:luna 6 am avut tva de plata pe care nu l-am platit ,luna aceasta am tva de recuperat ce fac in decontul 300 regularizez 4423-4424 ... (vezi toată discuția)
Reglare fisa sintetica andreitulea andreitulea O mare rugaminte... Am cerut pentru prima data la Administratia Fiscala fisa sintetica a societatii,dar nu inteleg semnificatia catorva elemente. De ... (vezi toată discuția)