avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire.

Mama, după decesul soțului ei (tata), i-a dat surorii mele mai mici partea ei de 75 %, făcând un contract de întreținere, că după moartea ei, sora mea sa beneficieze de acest procent plus ce i se cuvine. Ce pot face eu in continuare, deoarece nu vreau nici să renunț la partea mea, nici să fiu despăgubită.(este casa părintească și vreau să mai merg in vizită).
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:17, 30 Iunie 2018
Nimic. Veti rămâne în coproprietate cu sora dvs, pe întregul imobil.
Doar ca, potrivit art.1143 din Codul civil, nimeni nu este obligat să rămână în indiviziune.
Asta înseamnă, ca sora dvs poate solicita partajul pe cale judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune ghettoduck23 ghettoduck23 Buna ziua.Va multumesc pt acest forum si pentru ce faceti. Avem o problema in familie cu o mostenire.Eu ma adresez aici in numele mamei mele. Situatie e cam ... (vezi toată discuția)
Mostenire iuliana74 iuliana74 Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj succesoral cristina.00 cristina.00 este legal(posibil) ca eu sa ii dau jumatate din contravaloarea apartamentului surorii mele atata timp cat mama noastra este in viata? se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)