avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sucesiune

Buna ziua.Va multumesc pt acest forum si pentru ce faceti. Avem o problema in familie cu o mostenire.Eu ma adresez aici in numele mamei mele. Situatie e cam asa: Bunica mea a mostenit partea din casa parinteasca a mamei sale atunci cand acesta a murit, ceilalti 7 frati au rentuntat in favoarea bunici mele.Jumatate din proprietate ( o casa si 500 mp teren) Cand a murit tatal bunici mele s-au strans iar sa renunte doar ca una dintre surori nu a ajuns si s-a impartit jumate -jumate intre acestea In anul 1969. Acum bunica mea e moarta de aproape 10 ani, iar Sora care mosteneste partea bunicului din 1969 nu vrea sa cedeze parte , totusi nu am facut nici un demers fiind certati cu ea. Precizez ca aceasta nu are acte de proprietate, dar e trecuta cumva in acele de succesiune ale mamei mele.Ea nu a platit vreodata impozit sau sa contribuie cu intretinerea casei si a terenului respectiv.Va rog daca a-ti putea sa ma lamuriti intr-un fel.Nu prea cunosc legislatia in vigoare Multumesc Frumos.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:05, 15 August 2017
Buna ziua,
Inteleg ca bunica are 75% din imobil si sora ei 25%.
Cum bunica este si ea decedata atunci dezbateti succesiunea de pe urma ei (pentru cei 75%) si apoi solicitati iesirea din indiviziune cu sora bunicii.
Veti solicita bunul in intregime si in materialitate si veti plati sulta ce se cuvine acelei doamne.
Daca nu va descurcati solicitati ajutorul unui avocat.
Actele de sucesiune s-au facut, cel putin Mama mea , Sora decedatei nustiu daca are vreun act de succesiune sau vreun tiltu de proprietate. Si aceasta iesire din indiviziune se poate face chiar daca aceasta nu doreste sa cedeze cei 25?Avand cei 75% si dansa 25%.Ea poate sa vanda partea ei de proprietate?Se auzea ca vrea sa vanda unui vecin care sta gard in gard cu respectiva casa, sa darme din casa caci e cu spatele chiar langa gard.Se poate fara aprobarea mea?
Buna ziua,
Conform art. 1143 C.Civ., ,,Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel."
Va adresati instantei de judecata si solicitati iesirea din indiviziune, atribuirea bunului in materialitatea sa catre dumneavoastra si obligarea la plata sultei.
solicitati ajutorul unui avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara succesiune STOICA MADALINA STOICA MADALINA Bunicul meu a murit acum 2 ani, in urma lui a ramas bunica si mama (singurul lor copil). Din cate stiu, la casa si pamant au dreptul in proportie de 75% bunica ... (vezi toată discuția)
Obtinere teren de la parinte in viata inefabilu inefabilu Bunicul meu a decedat acum 11 ani. Bunica vrea sa-i dea mamei mele o bucata de teren din curtea unde locuieste pentru a-si construi o casa. Actuala gospodarie ... (vezi toată discuția)
Succesiune/cumpărare casa bunici Vlad G25 Vlad G25 Bună ziua! Mă aflu în următoarea situație, în calitate de nepot, care vrea să cumpere casa bunicilor. Bunicul meu a murit acum 7 ani, a fost făcută ... (vezi toată discuția)